POLICIJSKI ČAS PREKINUO SPEKTAKL ĐOKOVIĆA I NADALA: Novak dobio dramu u trećem setu i vodi 2:1! Brutalni okršaj Srbina i Španca nastavlja se u subotu! (VIDEO)
Foto: AP

Vimbldon 2018

POLICIJSKI ČAS PREKINUO SPEKTAKL ĐOKOVIĆA I NADALA: Novak dobio dramu u trećem setu i vodi 2:1! Brutalni okršaj Srbina i Španca nastavlja se u subotu! (VIDEO)

Sva dešavanja u dosadašnjem toku meča pratili ste u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 00:13h

Novak Đoković i Rafael Nadal nastaviće svoju borbu za plasman u finale Vimbldona u subotu od 14 časova.

Njihov meč je prekinut u petak po završetku trećeg seta koji je pripao srpskom teniseru, nekoliko minuta posle 23 časa po lokalnom vremenu, a oko ponoći po srpskom vremenu.

Rezultat je u tom trenutku bio 6:4, 3:6, 7:6 za srpskog tenisera posle skoro tri sata igre i žestoke borbe.

Razlog zašto je meč prekinut, iako se igralo pod reflektorima i sa spuštenim krovom na Centralnom terenu, jeste što je prema engleskim zakonima zabranjeno da se održavaju sportska okupljanja nakon 23 časa uveče (neka vrsta policijskog časa), kao i to što Centralni teren na "Ol Ingland klabu" ima ograničenu upotrebnu dozvolu do kada može biti otvoren tokom dana.

Do trenutka prekida njih dvojica su igrala sjajan meč i to je bila baš žestoka bitka u kojoj nijanse odlučuju kome će pripasti i poen, i gem i set, a za sada je više uspeha na kraju imao naš teniser.

Duel Đoković - Nadal je prekinut oko 23 časa po londonskom vremenu
Duel Đoković - Nadal je prekinut oko 23 časa po londonskom vremenu foto: Reuters

Ne sumnjamo da nas i u subotu očekuje nastavak spektakla u borbi za mesto u finalu pored Kevina Andersona koji je u najdužem finalu i istoriji Otvorenog prvenstva Engleske pobedio Džona Iznera posle borbe u pet setova duge 6 sati i 41 minut.

Novak Đoković i Rafael Nadal svoju borbu za finale Vimbldona nastavljaju u subotu
Novak Đoković i Rafael Nadal svoju borbu za finale Vimbldona nastavljaju u subotu foto: Reuters

Sva dešavanja u dosadašnjem toku meča pratili ste u "lajv blogu" na Espresu.

7:6 - Novak je osvojio treći set i poveo 2:1! Srpski teniser je bio bolji u taj-brejku tako što je spasio tri set lopte, a onda iskoristio svoju drugu priliku da osvoji ovaj set.

U ovom trenutku meč je prekinut zbog vremenskog ograničenja na Vimbldonu i biće nastavlje u subotu od 14 časova.

6:6 - Nije popustio Nadal! Taj-brejk odlučuje kome će pripasti treći set i ko će u subotu u nastavku meča ući sa prednošću.

6:5 - Sada je bio veoma važan gem za Novaka i on ga je rešio kako bi trebalo. Opet je pritisak na "biku sa Majorke".

5:5 - Sjajan tenis gledamo sa obe strane, Nadal nije podlegao pritisku serviranja za opstanak u setu.

5:4 - Novi gem i za Đokovića! Bez ikakve brejk prilike u ovom setu.

4:4 - Lagan gem za Španca. Jasno je da će verovatno po završetku ovog seta biti prekinut i ovaj meč i nastaviće se sutra.

4:3 - Sada male poteškoće i za srpskog tenisera na njegov servis, ali izvukao se iz te situacije.

3:3 - Lepo rekosmo, bila je ovo prilika za napad. Imao je Novak 30:0 na servis protivnika, ali su odlični prvi servisi opet bili velika pomoć španskom asu da se izvuče iz nezgodne situacije.

3:2 - Odlično, novi gem za srpskog tenisera. Možda je vreme da se napadne Nadalov servis.

2:2 - NIšta manje nije siguran ni Nadal u ovim trenucima na svoj servis.

2:1 - Asom osvaja ova gem srpski teniser, potrebno mu je da sada lakše dolazi do poena i gemova na svoj servis.

1:1 - Prilično ubedljivo osvojen gem za Nadala.

1:0 - Dobro je, Novak se oporavio od gubitka seta i osvojio prvi gem na svoj servis u trećem setu.

II SET

3:6 - Nadal osvaja drugi set i izjednačuje! Šteta, jer je Novak imao opet dve brejk lopte, ali se oba puta španski teniser izvukao sjajnim servisima.

3:5 - Ne da Novak tek tako ovaj set. Boriće se dokle god ima nade da preokrene situaciju.

2:5 - Nadal je u naletu! On se sada pita za sve na terenu, pregazio je srpskog tenisera u ovom gemu da bi potvrdio brejk i sada je na gem od izjednačenja u setovima.

2:4 - BREJK! Nastavlja se serija brejkova, na našu žalost na Đokovićev servis. Razljutio se španski teniser posle Noletovog ribrejka, odigrao je fantastičan gem, neverovatnim udarcima je osvajao poene i na kraju zasluženo stigao do prednosti.

2:3 - BREJK! Bravo, Nole! Tako se uzvraća na pravi način. Nije dozvolio srpski teniser protivniku da potvrdi brejk, nego uvraća ribrejkom fantastično odigranim poenima.

1:3 - BREJK! Evo kazne za srpskog tenisera zbog propuštenih brejk prilika i nervoze koju je ispoljio. Nadal je digao nivo igre i skočilo mu je samopouzdanje, a uz to naš as je počeo da greši i to je rezultovalo gubitkom gema na svoj servis.

1:2 - Novak propušta priliku da napravi brejk u drugom setu. Dve šanse je imao za to u ovom gemu, ali ih je obe propustio i to ga je prilično iznerviralo, pa smo ga čuli i kako psuje.

1:1 - I evo prvi put na meču da je srpski teniser imao problem sa servisom Beograđanin. Nadal je krenuo jače i agresivnije i naterao Đokovića na razliku da uzme gem.

0:1 - Ponovo ista situacija kao i u čitavom prvom setu kada je servirao Nadal. Srpski teniser muči Španca, tera ga da igra više nego što želi i gemovi na njegov servis traju duže, samo ovog puta nije bilo brejk prilike.

I SET

6:3 - Fantastično! Novak osvaja prvi set! Srpski teniser bez izgubljenog poena uzima gem koji mu donosi vođstvo u setovima. Potpuno zasluženo, jer je bio bolji igrač na terenu.

5:3 - Sjajno! Odličnom igrom potvrđen brejk i sada je Srbin na gem od osvajanja prvog seta!

4:3 - BREJK! Čekao se samo trenutak kada će Novak uspeti da oduzme servis Nadalu i to se dogodilo. Odlično odigran gem, morao je i da zatraži čelendž da bi došao do tri uzastopne brejk lopte i odmah drugu je iskoristio.

3:3 - Prvi put na meču se Novak suočio sa nezgodnom situacijom i pritiskom na svoj servis. Bio je "đus", ali naš teniser uspeva da se izvuče.

2:3 - Jaooo, šteta! Dve brejk prilike je sada imao srpski teniser, ali se Španac izvukao. Ne bi smeo Novak da propušta ove šanse olako.

2:2 - Samo neka ovako nastavi Novak. Nema nikakvih problema na svom servisu, čak ni ne može Rafa da mu zapreti.

1:2 - Opet ista priča kao i u prvom gemu na Nadalov servis. Ne osvaja lako poene Španac, Novak igra odlično, ali i dalje je bez brejk prilike.

Novak Đoković i Rafael Nadal su počeli svoje polufinale pod zatvorenim krovom i reflektorima jer je napolju pao mrak
Novak Đoković i Rafael Nadal su počeli svoje polufinale pod zatvorenim krovom i reflektorima jer je napolju pao mrak foto: Reuters

1:1 - Dobro odigran gem na Novakov servis. Vrlo dobri servisi i odlični udarci sa osnovne linije mu donose izjednačenje.

0:1 - Odmah u prvom gemu meča mogli smo da vidimo šta nas očekuje u ovom meču - žestoka borba. Na servis Nadala Đoković je izvršio pritisak i naterao Španca da osvoji uvodni gem tek na razliku.

21.05 - Interesantno je da su Nole i Rafa, dok su čekali da se završi prvo polufinale, igrali klikere u svlačionici.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.