ĐOKOVIĆ NE STAJE, OPET POMAŽE MEĐEDOVIĆU: Hamad otkrio plan koji ima sa Novakom!
Novak Đoković i Hamad Međedović, Foto: Starsport

našao naslednika?

ĐOKOVIĆ NE STAJE, OPET POMAŽE MEĐEDOVIĆU: Hamad otkrio plan koji ima sa Novakom!

A obojica imaju isti san...

Objavljeno:

Hamad Međedović je sezonu na ATP Turu završio impresivnim trijumfom na NextGen ATP Finalu u Džedi čime je nezvanično postao najbolji mladi teniser sveta.

Osvrnuo se na činjenicu da u Saudisjkoj Arabiji nisu igrali drugi igrači do 21 godine koji su sada već u top 10 - Kalros Alkaras, Janik Siner i Holger Rune.

- Svakako da su oni trenutno dosta bolje rangirani od mene, ali posedujem taj nivo što se tiče teniske igre. To zahteva puno rada i odricanja. Tako da ću ja nastaviti da radim ono što najbolje znam i videćemo dokle će me to dovesti - rekao je Međedović za RTS.

U Novoj godini najpre je za cilj zacrtao ulazak u top 100 na ATP listi.

- Malo je prostora za odmor, s obzirom na to da sam završio poslednji turnir pre desetak dana. Takav je ovaj sport kojim se bavimo. Godina je prepuna turnira i retko pravimo pauzu. Ali, ipak sam uspeo malo da odmorim i već od sutra krećem sa pripremama pošto putujem za Dubai. Tamo počinjem sa pripremama za sledeću godinu.

Hamad Međedović, Tenis, Trofej
foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

A tamo će Hamadu ponovo pomoć pružiti Novak Đoković bez kog njegova karijera ne bi uzela uspon koji je dobila jer je finansijski značajno pomogao Novopazarca.

- Novak me pozvao da radim sa njim pripreme u Dubaiju na čemu sam jako zahvalan. Sigurno da će mi puno značiti trening sa najboljim teniserom svih vremena. Daće mi još više samopouzdanja i onda putujemo za Australiju da igramo Junajted kup. To je jedna velika čast i zahvalan sam na pozivu - rekao je Hamad i nastavio da priča o Novaku:

- Puno mi znači. Poslednjih par godina dobijam veliku podršku od njega. Vrlo je korisno kada imate pored sebe najboljeg tenisera svih vremena da vam dodeljuje savete i zahvalan na tome.

Novak Đoković, Hamad Međedović, Tenis
foto: Starsport

Međedović sanja, kao i Novak, olimpijsko zlato za Srbiju, ali prvo mora da izbori plasman na olimpijski turnir u Parizu koji će se prvi put igrati na šljaci, i to šljaci Rolan Garosa.

- To mi je dečački san. Jedan od najvećih snova je osvojiti zlato na Olimpijskim igrama. Potrebno je još dosta poena da se osvoji i da budem dosta bolje pozicioniran na rang listi, ali ja verujem u sebe da ću igrati - naveo je Međedović.

Bonus video:

00:14

Novak i Goran Ivanišević

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.