"S TIM NIKO NE MOŽE DA SE TAKMIČI" Rus objasnio zašto će Đoković dominirati i u 2024, a dokaz su ČOKOLADA i GLUTEN!
Novak Đoković, Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

ko da parira?

"S TIM NIKO NE MOŽE DA SE TAKMIČI" Rus objasnio zašto će Đoković dominirati i u 2024, a dokaz su ČOKOLADA i GLUTEN!

"Koliko god izazivača ima, dokle god je Novak u dobroj formi, biće veoma teško pobediti ga"

Objavljeno:

Novak Đoković se danas prilično razočarao što njegov trener Goran Ivanišević nije dobio nagradu ATP-ja uprkos osvajanju tri grend slema sa njim i finala u četvrtom.

Možda je to samo potvrda mišljenja da doprinos Ivaniševića ovim rezultatima nije veći od doprinosa Simonea Vanjacija i Derena Kejhila za veliki preobražaj Janika Sinera u finišu sezone?

U svakom slučaju, teniski stručnjaci smatraju da će se Novakova dominacija nastaviti i u 2024. godini. Dmitrij Tursunov, bivši 20. teniser sveta, za "Championat" je izjavio:

- Koliko god izazivača ima, dokle god je Novak u dobroj formi, biće veoma teško pobediti ga. Uostalom, pored iskustva, ima i veoma dobru fizičku formu. Ako uzmete Rafu ili Rodžera, koji imaju iskustva, ali im fizika više nije ista, onda bi mogli izgubiti u ovome. Novak ostaje na fizičkom nivou. Veoma ga je teško neutralisati.

Novak Đoković
foto: EPA/Alessandro Di Marco

Tursunov je sem fizičkog izdvojio još jedan kvalitet Đokovića.

- Možemo reći da je Đoković definitivno najmotivisaniji od momaka. To jest, u meri u kojoj to možemo nekako spolja utvrditi. Ne možemo to da razumemo, ali kada čovek, posle igranja pet setova u polufinalu, odbije parče čokolade jer sadrži gluten – a on je odlučio da ga ne jede – onda postoji veoma ozbiljna samodisciplina s kojom niko ne može da se takmiči - smatra Rus.

Dmitrij Tursunov
foto: AP

Bonus video:

01:25

NOVAK SA 36 GODINA TREBA DA JE ZRELIJI I MUDRIJI, A NE DA PADA U VATRU! Kojić oštro: Ako se neko pali, oni ga još više...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.