OVA ŽENA UBIJA ĐOKOVIĆA: Izludela ga protiv Sinera, "UNAKAZILA" u Monte Karlu a tek šta mu je uradila pre 3 godine!
Oreli Turt i Novak Đoković nemaju baš lepu istoriju susreta, Foto: Printscreen/Sport klub, EPA/Jason Szenes, Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

ne podnosi je

OVA ŽENA UBIJA ĐOKOVIĆA: Izludela ga protiv Sinera, "UNAKAZILA" u Monte Karlu a tek šta mu je uradila pre 3 godine!

Novak je verovatno pomislio kako će imati izuzetno težak posao da pobedi ne samo zbog Sinera i publike već i glavnog sudije meča

Objavljeno: 10:45h
Nedeljko Đukić

Novak Đoković je znao da ga očekuje pakleno težak meč protiv Janika Sinera u drugom kolu "Zelene grupe" ATP Finala u Torinu, zbog kvaliteta protivnika, ali i činjenice da će publika biti uz domaćeg ljubimca.

Međutim, sigurno je svetskom broju jedan dodatno zasmetalo kad je video da će glavni sudija meča biti Oreli Turt sa kojom ima nimalo lepu istoriju.

Naime, ova Francuskinja je već sudila nekoliko mečeva Đokoviću, a na dva su imali ozbiljne sukobe. Tako je bilo i sinoć.

Siner je uzeo prvi servis-gem u odlučujućem trećem setu, a Novak je onda otišao do Turt i započeo raspravu jer je smatrao da sutkinja nije reagovala na nec iako je čula zvuk mašine koja se oglasi kada kada loptica dodirne vrh mreže pri servisu (što se na engleskom zove 'let').

Turt je odgovorila: „Nije pištalo ili ga nisam čula".

Đoković nije bio zadovoljan jer je Francuskinja zvala nec na njegovoj set lopti na 6-5 u tajbrejku.

- U redu, znači tako igramo večeras. Svaki put kada on napravi nec, to nije nec. Set lopta u taj-brejku, ja pravim nec, vi zovete nec. Svi su čuli - tvrdio je 24-struki grend slem šampion, ali Turt nije odustala, objašnjavajući da ne bi konstatovala nec da ga nije sama čula.

- Ne kažem da nije bio nec. Ali ovaj nisam čula. Kada ga čujem, ja to zovem - dodala je.

Đoković se povukao i nastavio da igra, ali su zvižduci već odzvanjali kroz Pala Alpitour - ne prvi put u utorak uveče. Novak je prvi put izviždan u prvom setu kada je sarkastično aplaudirao publici zbog aplaudiranja na njegovu dvostruku servis grešku.

Nole je još žešću raspravu sa turt imao aprila ove godine na mastersu u Monte Karlu. U trećem kolu je izgubio takođe od Italijana, Lorenca Muzetija. Rival je ispucao lopticu u aut, linijski se nije oglasio. Srbin je pozvao turt da vidi trag na šljaci, ali je ona pokazala pogrešan - koji je bio na liniji. TV snimak je pokazao da je pravi trag bio u autu.

A sve je počelo na Ju-Es openu 2020. kada je Novak diskvalifikovan u posmini finala tokom meča sa Pablom Karenjom Bustom jer je pogodio linijsku sutkinju Loru Klark. A ko je bio glavni sudija ovog meča? Oreli Turt. Ona je posle razgovora sa supervizorom proglasila diskvalifikaciju Đokovića.

Novak Đoković, Oreli Turt, Seren Frimel, Andreas Egli, Ju-Es open 2020.
foto: EPA/Jason Szenes

Nije ipak, uvek bila nesrećna po Novaka. Turt je vodila i finale Rolan Garosa 2021. kada je Đoković posle preokreta sa 3:2 pobedio Stefanosa Cicipasa. A sreli su se još jednom i na Ju-Es openu, ove godine.

U drugom kolu je srpski as pobedio Zapatu Miraljesa 3:0, a u drugom setu je skrenuo pažnju Turt da semafor pokazuje netačan rezultat u njegovu korist.

Bonus video:

00:12

Novak slavi u Parizu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.