NOVAKOV BIVŠI TRENER BRANI ALKARASA: "Morate Karlosa da pustite da bude Karlos"
Alkaras se nalazi pod velikim pritiskom javnosti, Foto: EPA/MARK R. CRISTINO

VELIKE REČI

NOVAKOV BIVŠI TRENER BRANI ALKARASA: "Morate Karlosa da pustite da bude Karlos"

Beker je imao lepe reči za Španca

Objavljeno:

Legendarni bivši broj jedan i najmlađi osvajač Vimbldona, koji nedavno gostovao u popularnom teniskom podcastu "Žuta loptica", podelio je svoje razmišljanje o različitim aspektima teniskog sveta.

Jedna od tema koje su privukle pažnju jeste uspon mladog talenta Karlosa Alkarasa. Dok mnogi već povlače paralele između Alkarasa i članova "velike trojke" - Federera, Đokovića i Nadala, Beker se ne slaže s tom usporedbom.

"To nije fer. Morate Karlosa da pustite da bude Karlos", izjavio je Beker.

On je rekao da je iluzorno očekivati da neko ponovi uspeh igrača "velike trojke" od kojih svaki ima 20 ili više grend slem titula (Federer 20, Nadal 22, Đoković 24).

"Ostavite Alkarasa, dajte mu vremena da se razvije. Da ne izgubi interes za sport, jer će nam biti potreban narednih godina. Iluzorno je misliti da će osvojiti 20 i više titula. To se nije desilo pre ere 'velike trojke' i ubeđen sam da se nikad više neće naći tri igrača da u isto vreme osvoje preko 20 grend slem titula", dodao je Beker.

Mišljenja je da je pojava Alkarasa od velikog značaja za svetski tenis.

"On je fascinantan igrač, neko ko jako privlači publiku. Ljudi dolaze da ispune stadione i gledaju Karlosa kako igra tenis. On je izuzetno važan za tenisku scenu, veliki je ambasador. I veliki naslednik pomenute trojke", zaključio je Boris.

Bonus video:

00:08

Aleksa Avramović u centru Beograda

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.