ATP MORA DA POSLUŠA NOVAKOVE SAVETE: Srpski teniser već godinama priča o OVOM problemu!
Novak Đoković, Foto: Ian Johnson / Icon Sportswire / Profimedia

MUKE

ATP MORA DA POSLUŠA NOVAKOVE SAVETE: Srpski teniser već godinama priča o OVOM problemu!

Poznati igrač želi da se penzioniše jer malo zarađuje

Objavljeno: 12:10h

Ovako više ne može i tenis će se ugasiti ako ATP ne posluša savete Novaka Đokovića.

Tenis je u velikom problemu, a prvi koji je to rekao je Novak Đoković. Osnovao je svoju asocijaciju tenisera PTPA i upozoravao da nešto hitno mora da se uradi povodom položaja slabije rangiranih tenisera na ATP turu. Sada je to povrdio i potez Sumita Nagala koji želi da se penzioniše.

Ovaj 26-godišnjak je trenutno 156. igrač sveta, svojevremeno je bio i 122. a uzeo je i jedan set Rodžeru Federeru kada su se sastali. Najveći uspesi su mu drugo kolo US Opena i drugo kolo Olimpijskih igara, najbolji je teniser Indije, zemlje od milijardu i po stanovnika, ali na računu ima - 900 evra.

- Kada pogledam na račun u banci isti je kao na početku godine. Imam 900 evra. Malo su mi pomogli neki ljudi, imam mesečnu platu od indijske naftne kompanije, ali nemam neke velike sponzore - otkrio je Nagal, koji razmišlja da ostavi tenis.

Ove godine je igrao 24 turnira, a najviše novca je dobio za drugo kolo US Opena - 22.000 dolara. Sve što zaradi mora da uloži u treninge, opremu, putovanja, a neke osnovne stvari ne može sebi da priušti.

Sumit Nagal
foto: Deepak Gupta/Hindustan Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Investiram sve što zaradim. Putujem sa jednim trenerom i to nemam fizioterapeuta. Šta god da zaradim investiram i osećam se kao da nedostaje podrške iako sam poslednjih nekoliko godina najbolji indijski teniser. Jedini sam Indijac koji se kvalifikovao za grend slem i jedini koji je dobio meč na Olimpijskim igrama u poslednjih nekoliko godina. Kada mi je ranking pao zbog povrede niko nije hteo da mi pomogne i zato sam razočaran. Teško je dobiti finansijsku pomoć u Indiji i da budem iskren ne znam šta da radim. Odustao sam - naveo je Nagal.

Novak Đoković već godinama priča o ovom problemu i ističe da zbog ovakvih stvari deca odustaju od tenisa. Sve je skupo, a novca nemaju... O tome je pričala i Natalija Stevanović koju je tek dobar rezultat na Vimbldonu izvukao iz ogromnih dugova!

- Nemam nikakvu ušteđevinu, samo uspevam da dođem na nulu. Ne mogu da kažem da lepo živim ili da mi nije potreban dodatni posao. U poslednje dve godine ništa nisam zaradio, ali bar nisam u minusu - rekao je Nagal.

Novak je više puta pričao da najbogatiji teniseri treba da se slože da im se redistribuira dobit i da se na manjim turnirima i za početna kola velikih turnira dobija više novca, ali niko ga nije podržao. Kako vreme prolazi, jasno je da će morati.

BONUS VIDEO:

00:29

TENIS KAKO BIVA NAJLEPŠI: Retko gde se teniseri obožavaju kao u Monte Karlu

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.