KO JE PLAVOKOSI HRVAT KOJI ČEKA ĐOKOVIĆA NA US OPENU? Srbija ga ne pamti po dobru, a ne bi se treznio kao Jokić
Borna Gojo, Foto: EPA/WILL OLIVER

zanimljiv lik

KO JE PLAVOKOSI HRVAT KOJI ČEKA ĐOKOVIĆA NA US OPENU? Srbija ga ne pamti po dobru, a ne bi se treznio kao Jokić

Hrvat prkosi pravilima i ne libi se da kaže svoje mišljenje

Objavljeno: 18:04h

Najbolji srpski teniser Novak Đoković će se u osmini finala US Opena sastati sa hrvatskim igračem, Bornom Gojom, koga Srbija ne pamti po dobru.

On je bez problema savladao Čeha Jiržija Veselog sa 6:4, 6:3, 6:2 i tako zakazao duel sa vlasnikom 23 Grend slem trofeja.

Pobeda Goje je bila ključna za Hrvatsku u Dejvis Kupu 2021. godine kada je savladao Lajvića i svoj tim odveo u finale.

Hrvati su potom poraženi od Rusa, ali se pamti ova njegova fantastična partija.

Borna Gojo
Borna Gojofoto: Profimedia

Borna Gojo je poreklom iz Splita, kao i Novakov trener Goran Ivanišević. Do sada je u Njujorku odigrao šest mečeva, prošavši kroz tri kola kvalifikacija.

Gojo je inače teniser bez dlake na jeziku. Ranije je govorio kako bi promenio mnoga pravila u tenisu, kako bi pustio publiku da bude glasnija i igrače da imaju fizički kontakt…

U Njujorku je u intervjuu za Sportal rekao da mu smeta što su sportisti stalno pod lupom, pa je pomenuo i najboljeg košarkaša današnjice.

- Svaka čast Nikoli Jokiću, on je neverovatan sportista. To je sve normalno. Da li sportisti moraju da budu neki roboti? Meni je glupo sada da se predstavljam da sam nešto što nisam. Nisam ni pametniji ni bolji od drugih, samo radim svoj posao najbolje što mogu, a ako ću ja posle treninga otići i popiti dva pelinkovca, pa koga to briga... To je problem što svi snimaju sve mobilnima, mislim ne mene, ali evo Nikolu Jokića, na primer. Pa šta? Čovek osvojio NBA prsten, ima 200 miliona, pa ja da sam na njegovom mestu, ko bi živeo od mene? Pa bio bih u novinama tri puta dnevno.

Borna Gojo
Borna Gojofoto: EPA/WILL OLIVER

On smatra da je Novak Đoković najbolji svih vremena...

- Svako ima svoje mišljenje i mislim da je glupo da se komentariše. Ako gledamo statistički, Novak je čovek koji je daleko najbolji. Sad ako će neko da kaže, Federer lepše igra, a Nadal radi nešto drugo bolje... Tu su brojevi. Ako je Džordan najbolji jer ima šest prstenova, onda je Đoković najbolji jer ima najviše grend slemova. Ali opet, sada su tu Alkaras i ostali mladi... Ne znamo šta će biti za deset godina, ali je trenutno, po mom mišljenju Novak najbolji.

Videćemo kakvu partiju će pružiti protiv Novaka i da li će mu što igra protiv najboljeg biti motiv više ili pritisak.

Bonus video:

02:53

NOVAK JE PRIVILEGOVAN SJAJNIM ŽREBOM, ALKARAZU JE TEŽE Brajović otkrio: Đoković dobio ŠOKANTNO PITANJE na konferenciji za medije

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.