KARLOS ALKARAZ U ŠOKU: Pomno prati dešavanja oko Đokovića!
Alkaraz i Đoković, Foto: Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

NIŠTA MU NIJE JASNO

KARLOS ALKARAZ U ŠOKU: Pomno prati dešavanja oko Đokovića!

Mladi teniser iznenađen raspletom na ATP turu

Objavljeno: 17:01h

Španski teniser Karlos Alkaraz posle US Opena više neće biti prvi na svetu, pošto ga je Novak Đoković smenio odmah nakon prve pobede na Grend slemu u Njujorku.

Španac brani 2000 bodova i tron, ali neće mu biti nimalo lako da to ostvari.

Alkaraz pomno prati dešavanja u žrebu tokom US Opena, a jasno mu je da se srpskom asu "crta" put ka novom peharu.

- Pratim rezultate, uvek znam šta se dešava. I to ne samo u mom delu žreba. Volim gren slem turnire jer ima mnogo interesantnih duela i stalno proveravam ko je pobedio- rekao je mladi Španac.

Prvi nosilac na "Flešing Medouzu" istakao je da se njegovom najvećem rivalu Novaku Đokoviću otvorio žreb do finala.

- Đokoviću se otvorio žreb. Iznenadilo me je da su Rune i još neki teniseri iz te polovine tako brzo eliminisani. Ali tako je uvek na gren slemovima, svi mečevi su teški, svako može da pruži jak otpor, nijedna partija se ne može dobiti unapred - rekao je Alkaraz.

Karlos Alkaraz
Karlos Alkarazfoto: EPA/CJ Gunther

- Olakšan mu je put do završnice, ali i pored toga ne sme da se opusti. Kao ni ja. Jednostavno, svi teniseri mogu da naprave iznenađenje. Zbog navijača a i zbog samog sebe, voleo bih da igram finale sa Novakom.

Alkaras je do sada u karijeri osvojio US Open i Vimbldon.

- Oba su mi dobro išla, ne znam koji bih izabrao. Možda mi se ipak više ovde dopada, energija koju donosi publika je neverovatna. Nigde nije kao ovde. Volim da pružim spektakl, takav sam i zato mislim da mi se ovde najviše dopada. Dobro se slažem sa publikom.

Njegov sledeći rival biće Danijel Evans iz Velike Britanije.

Alkaraz i Đoković
Alkaraz i Đokovićfoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

- Dobro servira, opasan je na mreži. Igra dobro i golf, mnogo je bolji od mene. Pre Vimbldona smo igrali zajedno i odlično se proveli - rekao je Španac.

Podsetimo, u Novakovom kosturu u ranoj fazi turnira eliminisani četvrti nosilac Holger Rune, peti Kasper Rud, sedmi Stefanos Cicipas, 15. Feliks Ože Alijasim, 18. Lorenco Muzeti, 20. Francusko Serundolo, 25. Aleksander Bublik, 28. Kris Jubenks i 31. Sebastijan Korda...

Bonus video:

02:53

NOVAK JE PRIVILEGOVAN SJAJNIM ŽREBOM, ALKARAZU JE TEŽE Brajović otkrio: Đoković dobio ŠOKANTNO PITANJE na konferenciji za medije

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.