NOVAK UZBUĐEN ZBOG PROLASKA U FINALE: "Osećam i dalje mnogo motivacije!"
Novak Đoković, Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia

OD SRCA

NOVAK UZBUĐEN ZBOG PROLASKA U FINALE: "Osećam i dalje mnogo motivacije!"

Srpski teniser istakao je da pobeda protiv Sinera nije bila tako laka

Objavljeno: 18:02h

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Janika Sinera sa 3:0 u polufinalu VImbldona, pa će se za svoj osmi trofej u Londonu i istoriju boriti protiv boljeg iz duela Karlos Alkaras - Danil Medevdev.

Novak je dobio 34. meč zaredom na Vimbldonu, a posle nove pobede i plasmana u svoje deveto finale Londona, istakao je da ova pobeda nije bila tako laka, kako je izgeldala.

- Uvek je blizu, uvek je tesno, napeto, iako možda rezultat ne pokazuje baš to i realnost onoga šta se događalo na terenu. Bilo je stvarno blizu. Treći set, bilo je 15:40, promašio je nekoliko udaraca i omogućio mi da dođem do taj brejka. Bilo je mnogo pritiska, pokazao je zašto je jedan od lidera nove generacije i jedan od najboljih igrača na svetu, sigurno. Divno je biti deo ove nove generacije. - našalio se Novak Đoković.

Novak Đoković
foto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Voditeljku je zanimalo i kako Novak uspeva da u zrelim godinama igra tako dobar.

- Voleo bih da verujem u to. Mi smo deo individualnog sporta i moramo da se uzdamo u sebe i da se trudimo da ostanemo u najboljem mogućem fizičkom, emotivnom i mentlanom stanju. Razmišljam o tome da ne gledam u godine. Trudim se da to ne utiče na rezultat. A, 36 je novih 26 i dobar je osećaj. Osećam i dalje mnogo motivacije i insipirisan sam da igram tenis koji zaista volim. Ovaj sport je zaista dao mnogo mojoj poridici i meni. Trudim se da budem iskren i da vratim uslugu ovom sportu, koliko god je to u mojoj moći.

Novak je tokom meča imao i momente nervoze, što je objasnio i izvinio se.

- "Hidrans" je mogao da promeni meč u tom trenutku. Bio sam vrlo nervozan posle te odluke sudije. Mislim da mi se tako nešto desilo prvi put u karijeri. Možda je to bio eho od krova, možda produžen uzvik, mislim da nisam uznemirio protivnika. Sudija je odlučio tako i moram to da poštujem. Šta je bilo pitanje?

Novak Đoković
foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Mentalna upornost - nadovezala se voditeljka.

- Sada sledi odmor i oporavak, ali i gledanje dvojice vrhunskih igrača koji će igrati jedan proitv drugog. Obojica igraju vrhunskli tenis. Sighurno ću uživati sa svog stola za masažu - zaključio je Novak.

BONUS VIDEO:

00:05

Francuskinja luda za Novakom

(Espeso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.