"OD FINALA PROTIV NADALA TO GOVORIM SEBI" Medvedev priželjkuje novi obračun sa Đokovićem: Mogu da ga dobijem OPET!
Danil Medvedev, Foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

raste samopouzdanje

"OD FINALA PROTIV NADALA TO GOVORIM SEBI" Medvedev priželjkuje novi obračun sa Đokovićem: Mogu da ga dobijem OPET!

To je bio prvi put da sam pomislio da mogu da odem daleko u grend slemu - kaže Danil Medvedev

Objavljeno:

Danil Medvedev je ubitačan na tvrdoj podlozi, ali i za njega ni trava nije loša, samo da ne mora da igra na šljaci.

Ruski teniser je posle ispadanja u prvom kolu Rolan Garosa i to nakon osvajanja mastersa u Rimu, sigurno jedva dočekao prelazak na travnate terene, a na Vimbldonu je dogurao do četvrtfinala gde je favorit u duelu sa senzacijom turnira, Krisom Jubenksom.

- Uvek govorim sebi da mogu da osvojim turnir, iskreno. U isto vreme tu je Novak koji je Vimbldon osvojio četiri puta zaredom, sedam puta ukupno. Dosta je grend slemova uzeo. Otkako sam ušao u Top 10, a pogotovo od finala protiv Rafe na Ju-Es openu 2019. godine to govorim sebi. To je bio prvi put da sam pomislio da mogu da odem daleko u grend slemu. Tako da od tada verujem u sebe. Uvek hoću da osvajam, iako Vimbldon nije bio tako uspešan za mene. Ipak, sada ne želim da stanem. Igram sjajno i ovo mi je najbolji rezultat u karijeri na Vimbldonu - podsetio je Medvedev.

Danil Medvedev
foto: Victoria Jones / PA Images / Profimedia

Nakon detaljnog odgovora novinari su postavili pitanje koje je iznenadilo ruskog tenisera. Pitali su ga da li smatra da je na istom nivou tenisa kao Novak Đoković.

- Ne mislim da smo na istom nivou jer moji rezultati nisu isti kao Novakovi - jasno je rekao Danil, a na konstataciju da je prvi put kada je izgubio od Đokovića rekao da mu treba vremena da se navikne na njegovu igru rekao je:

- Sa kim sam sada prvi put igrao? Sa Jiržijem Lehečkom i on se povredio. Igrao sam sa Kordom ove godine prvi put i izgubio sam, tako da možda i nisam kao Novak. Generalno ne znam kako da vam odgovorim na ovo pitanje. Samo se nadam da sada kada sam ga pobedio nisam dao previše informacija o svojoj igri i da mogu da ga dobijem opet. Ali to ćemo znati kada se sastanemo, biće interesantno - nada se Medvedev.

Bonus video:

11:17

NEŠTO SE ČUDNO DEŠAVA Vuk Brajović o političkim odlukama prestižnom Grend slemu VIMBLDON PRAVI ISTORIJSKU GREŠKU

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.