"UKRAJINCI SE PLAŠE PROGONA U SVOJOJ ZEMLJI" Ruskinja tvrdi da se Svitolina zbog toga NE RUKUJE!
Svetlana Žurova, Foto: Pavel Bednyakov / Sputnik / Profimedia

prozivka

"UKRAJINCI SE PLAŠE PROGONA U SVOJOJ ZEMLJI" Ruskinja tvrdi da se Svitolina zbog toga NE RUKUJE!

O ovoj temi se na kraju oglasio i bivši broj 1 muškog tenisa Danil Medvedev

Objavljeno:

Elina Svitolina je rekla da se neće pozdraviti sa Viktorijom Azarenkom ni pre ni tokom njihovog meča u osmini finala Vimbldona koji je dobila sa 11:9 u supertajbrejku odlučujućeg seta.

Beloruskinja je zato nije ni čekala na mreži, ali se sama našla na udaru dela navijača.

Azarenka je na konferenciji rekla da se nije uzrujala zbog toga, a Ukrajinka je nije žalila i posle meča je rekla kako će se rukovati sa Ruskinjama i Beloruskinjama tek kada ruske trupe napuste njenu domovinu, kao i da teniske organizacije treba da ozvaniče da nema pozdrava među njima.

Elina Svitolina
foto: EPA/Adam Vaughan

Svetlana Žurova, bivša olimpijska šampionka u klizanju a sada ruska političarka i visoka zvaničnica Dume, tvrdi da ponašanje Svitoline ne dolazi iz ljubavi prema Ukrajini već straha.

- Ukrajinski teniseri prebacuju odgovornost sa sebe na međunarodne federacije. Sve što traže i govore već dugo vremena rade jer se plaše progona u svojoj zemlji. Svitolina se na ovaj način osigurava - rekla je Žurova.

O ovoj temi se na kraju oglasio i bivši najbolji teniser na svetu Danil Medvedev koji je istakao da je Viktorija Azarenka potpuno neopravdano napadnuta od strane publike.

- Mislim da 10.000 ljudi dolazi na teren broj 1 i ne znaju svi priču iza ovoga. Samo su videli da se Vika nije pozdravila i zato su joj zviždali. Meni se svideo njen potez i to što je rekla da treba da se priča o sjajnom tenisu i odličnom meču. Šteta je što su je izviždali bez razloga - naveo je Rus.

Bonus video:

00:11

Novak Đoković se sprema za izlazak na teren

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.