KRITIKA NA RAČUN VIMBLDONA: U Londonu vladaju neka druga pravila!
Vimbldon, Foto: Profimedia

nije zadovoljna

KRITIKA NA RAČUN VIMBLDONA: U Londonu vladaju neka druga pravila!

Francuskinja smatra da nosioci, u obe konkurencije, imaju daleko bolji tretman od onih koji su na svetskoj lestvici niže plasirani

Objavljeno: 12:12h

Posle eliminacije u Londonu imala je iskusna Alize Korne da kaže štošta na temu organizacije turnira i pažnje koja se (ne) posvećuje niže rangiranima.

Elena Ribakina je porazila Korne (33) u dva seta, a Francuskinja je posle meča, osim o samoj igri, govorila i o situaciji koju je zatekla na ovogodišnjem Vimbldonu.

Njen generalni utisak posle još jednog boravka u Londonu je da najbolje rangirani takmičari, zapravo nosioci, u obe konkurencije, imaju daleko bolji tretman od onih koji su na svetskoj lestvici niže plasirani.

- Drugačiji je tretman na svakom Grend Slemu. Na primer, kada sam kod kuće, na Rolan Garosu, imam prioritet što se tiče terena, znam sve tamo i mogu da pitam kada mogu da igram. Mislim da organizatori u Parizu uvek učine sve za francuske igrače da budu najbolji - kaže Korne.

Alize Korne
foto: Profimedia

U Londonu, kaže, vladaju neka druga pravila.

- Onda, imate ovde na Vimbldonu situaciju da je velika razlika između nosioca i igrača koji to nisu, razlika u tome kako se organizatori ophode prema jednima i drugima i u podeli ulaznica. Ali to nije ništa novo - kaže Korne.

Upitana da precizira konstataciju za ulaznice rekla je da je "dobila samo dve karte za meč prvog kola" koji je igrala na jednom od manjih terena, ali je takođe rekla da je dobila 40 ulaznica kada je igrala na Centralnom terenu protiv Ribakine. Logično, s obzirom da taj objekat prima 15.000 ljudi.

- To vam sve govori. Niko nije mogao da me gleda. Nisam čak ni najbolju drugaricu mogla da uvedem. Dve karte za taj teren je zaista premalo. Trebalo bi da organizatori pokažu više poštovanja za one koji igraju na tim manjim terenima. Ovaj turnir i postoji zbog svih igrača, ne samo onih koji igraju na velikim terenima - kritična je Korne.

Alize Korne
foto: Profimedia

Za US Open i Australian Open kaže da su više fer u tom smislu mada opet dodaje da, ako igrač želi normalan tretman bilo gde, mora da bude visoko plasiran.

- Naravno da će vam sve biti lakše ako ste bolji igrač, tako na kraju funkcioniše ovo društvo. Što ste bolji to dobijate više prednosti svuda. Tako stvari funkcionišu.

BONUS VIDEO:

00:32

NEZAPAMĆEN SKANDAL! Slavna teniserka POBEGLA sa meča

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.