"NOVAK JE MOJ BRAT!" Beker opisao kakav ima odnos sa Đokovićem (FOTO)
Boris Beker i Novak Đoković sa trofejem Vimbldona, Foto: Profimedia

"JEDAN DRUGOG ZOVEMO..."

"NOVAK JE MOJ BRAT!" Beker opisao kakav ima odnos sa Đokovićem (FOTO)

Morao sam da ga upoznam na terenu i van njega tokom te tri godine od 2013. do 2016. koliko sam mu bio trener, napisao je Boris između ostalog

Objavljeno:

Novak Đoković trenutno igra meč prvog kola VImbldona protiv Pedra Kaćina, a pre duela pisao je Boris Beker, nekadašnji trener Srbina.

- Novak Đoković je moj brat od druge majke. Jedan drugog zovemo porodicom i to je najbliže što možete biti sa nekim. Morao sam da ga upoznam na terenu i van njega tokom te tri godine od 2013. do 2016. koliko sam mu bio trener i od tada naš odnos je postao samo još jači. Video sam kakav je sa prijateljima i porodicom. Smisao za humor. Važne stvari koje radi zajedno sa suprugom Jelenom u svojoj fondaciji. Video sam više od tehničkog, momka poput mašine kog vidimo na terenu. Ušao sam u njegovo srce i ono je dobro - piše Beker u kolumni za britanski Telegraf.

Boris Beker i Novak Đoković
Boris Beker i Novak Đokovićfoto: Profimedia

Nastavio je legendarni nemački teniser.

- Sada mu je 36 godina. Dugovečnost je njegova najveća snaga i to je kvalitet koji deli sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Svako može da ima dobru nedelju, čak i godinu, ali raditi to 15, 16, 17, 18 godina je izuzetno. To je ono što vas odvaja. Novak i dalje pobeđuje - on je vladajući šampion Australijan opena i Rolan Garosa i ko može da se kladi protiv njega kada krene Vimbldon? Ipak, njegova igra se promenila otkako sam ga trenirao. Morala je. Svlačionica ne spava. Gledaju vas, studiraju vas, traže vam slabosti. Ako konstantno ne naopredujete, ostaćete iza. Kako je Novak to uradio? Kada vam je 36 a momku preko puta mreže je 22, ne elite da uđete u mnogo razmena udaraca sa 20 i više udaraca. Servis mu je napredovao, tako da ima svoju igru na mreži. Sve to dovodi do toga da brže osvaja poene. Još jedna stvar koja odvaja Novaka, Rodžera i Rafu je mentalutet. Imaju mnogo tenisa u glavi i koriste i najmanju slabost u svoju korist. Radi se o kontroli meča, kako reagujete u određenim situacijama i šta vam daje protivnik - istakao je Beker.

Novak Đoković i Boris Beker
Novak Đoković i Boris Bekerfoto: Profimedia

Osvrnuo se trostruki šampion Vimbldona i na generaciju koja dolazi.

- Ova nova generacija mora da nauči više od forhenda, bekhenda i servisa. Ali uče. Dopadaju mu se Janik Siner i Holger Rune. Siner ima sve da bude uspešan teniser, ima sjajnu podršku, radne navike, dobar je na svim podlogama i ima borben duh. Rune može takođe daleko - malo je agresivniji od Sinera. Volim da ih gledam kada igraju jedan protiv drugog - poručio je Beker.

Boris Beker i Novak Đoković
Boris Beker i Novak Đokovićfoto: AP

Karlos Alkaras nedavno je na Kvinsu osvojio prvi turnir na travi.

- Ali da pričamo o Alkarasu, za njega je sve bilo zapisano u zvezdama. Kada sam ga prvi put gledao kako igra, video sam nešto posebno. Uvek tražite taj X-faktor kod mladih sportista i on je to imao. Nije samo talentovan mladić, ob je već svetski broj jedan. Teško je osvojiti prvi grend slem, posebno kao tinejdžer. Čak je i teže ponoviti to. Jer od lovca postajete lovina. Ali Alkaras je već dominantan faktor u tenisu, a dolazi iz Španije iz zemlje iz koje je momak zvani Nadal. To je teško breme za nositi, ali to radi sa lakoćom. Nadal je osvojio prvi slem sa 19, kao i Alkaras. Nadal je osvojio Laureusovo priznanje za novajliju 2006. godine, a Alkaras je to uradio ove, posle svog prvog grens slema, na US openu 2022. godine - zaključio je Beker.

Bonus video:

00:34

Novak Đoković slavi Novu godinu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.