LEGENDE SE OBRUŠILE NA RUNEA: Za drskog Danca fer-plej ne postoji, ako sudija nije video, on 100% jeste! (VIDEO)
Holger Rune, Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

sramota

LEGENDE SE OBRUŠILE NA RUNEA: Za drskog Danca fer-plej ne postoji, ako sudija nije video, on 100% jeste! (VIDEO)

Poen je možda bio presudan u trećem setu meča sa Serundulom

Objavljeno: 09:40h

Holger Rune je već sada vrhunski teniser i niko ne sumnja da će postati višestruki grend slem šampion i verovatno zajedno sa Karlosom Alkarasom vladati svetskim tenisom kada se penzionišu Rafael Nadal i Novak Đoković.

Ali, mladi Danac (20) uz raskošan talenta i jak mentalitet, neretko pokazuje i ružne strane karaktera.

Sa 18 godina je na turniru u Italiji vikao homofobne uvrede, prošle sezone je baš tokom četvrtfinala Rolan Garosa sa Kasperom Rudom (sa kojim se u istoj fazi sastaje u sredu) izbacio sopstvenu majku iz lože, a onda se hladno pozdravio sa Rudom zbog čega su u svlačionici ušli u sukob.

U Monte Karlu i Rimu, Rune se svađao sa sudijama, pa publikom, oko traga loptice.

Holger Rune
foto: EPA/Ettore Ferrari

Sada je u centru pažnje jer nije pokazao fer-plej u duelu sa Fransiskom Serundolom u osmini finala Frenč opena.

Argentinac je servirao kod 1:1 u setovima i 1:2 u trećem, na izjednačenju, i dobrim forhendom napravio viner jer je Rune lopticu vratio tek pošto je odskočila drugi put. Serundolo je zastao, skupljač loptica krenuo da pokupi istu, ali je dok je lopta bila u vazduhu došlo do rasprave sa poznatim sudijom Kaderom Nunijem.

Naime, Francuz je napravio veliki previd jer je smatrao da loptica nije dvaput odskočila i poen je dodelio Runeu jer mu se Serundolo obratio dok je poen bio aktivan - kako je greškom mislio. Argentincu nije pomogla rasprava sa sudijom, a onda je sarkastično aplaudirao ka Dancu koji nije hteo da prizna da je loptica dvaput odskočila. A svi stručnjaci su uvereni da je to morao da zna bolje nego iko na terenu.

Rune se ipak posle meča pravdao da nije bio svestan:

- Kada sam udarao loptu, samo sam trčao za njom. Ali onda očigledno kada sam to video na TV, i video sam da je dva puta odskočila. Ali poen se već desio i on je dao rezultat. Tako da mi je bilo žao. Žao mi ga je (Serundola). Ali ovo je tenis. Ovo je sport. Nekad sudije prave greške. Nekad protiv mene, nekad protiv njega. To je život.

Boris Beker je među prvima napao Holgera, ali i Nunija.

- Video sam scenu detaljno u usporenom snimku. Nema sumnje da je dvaput odskočila. Serundolo je to video i zato je stao. Po mom mišljenju, to je bila pogrešna odluka protiv njega. Igrač [Rune] je to primetio 100 odsto, pitanje je: da li priznajete to? Postoje profesionalci koji to rade i drugi koji ne. Ali to je posao sudije, jer je on ovde napravio grešku, a ne igrač.

Rune je treću deonicu dobio sa 6:4, a na kraju pobedio sa 3:2 u setovima.

Bonus video:

00:53

Novak Đoković se na Dorćolu priprema za Rolan Garos

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.