DANAC KAO ĐOKOVIĆ: Isterao MAJKU iz lože! Novak je "preferirao" Srđana, ali jednom je stradala i Dijana... (VIDEO)
Holger Rune, Foto: Printscreen/Eurosport, Profimedia

skandal

DANAC KAO ĐOKOVIĆ: Isterao MAJKU iz lože! Novak je "preferirao" Srđana, ali jednom je stradala i Dijana... (VIDEO)

Ako ne možeš da mi pomogneš, odlazi! - vikao je tinejdžer

Objavljeno: 09:30h

Nove nade svetskog tenisa su ove godine u senci sjajnog Karlosa Alkarasa, ali je jedan njegov vršnjak na Rolan Garosu dogurao dokle i Španac, uprkos prognozama.

Danac Holger Rune (19) (danski "Halker") je stigao do četvrtfinala Frenč opena gde ga je zaustavio osmi igrač sveta, Kasper Rud.

Norvežanin je slavio sa 3:1 u setovima u obračunu Skandinavaca, ali je bio zaprepašćenjem ponašanjem svog mlađeg kolege.

Naime, temperamentni Rune je bio vrlo nervozan nakon što je pretrpeo brejk u trećem setu za vođstvo Ruda 4:3. Kad je seo na klupu, burno se svađao sa nekim iz svog boksa - ispostavilo se, sopstvenom majkom!

Aneke Rune je pratila svog sina na svakom meču, ali na ovom mu njena podrška očigledno nije prijala. Ipak, svi su ostali u šoku kada je počeo da joj viče "Ako ne možeš da mi pomogneš, odlazi!", što se ubrzo i desilo jer se gospođa Rune pokupila i otišla sa tribina.

Potom je Rune dovodio u pitanje neke sporne lopte, a na kraju se hladno, bez gledanja u oči, pozdravio sa Rudom, koji je nezadovoljno odmahnuo glavom, ali nije tu stao.

Navodno je Kasper Rud u svlačionici zbog svega ovoga ušao u verbalni okršaj sa Runeom koji se požalio da je stariji kolega vikao na njega. Nije ni čudo, ima još dosta da uči jer sem talenta treba da zna kako se vrhunski sportista ponaša, ne samo šampion.

Primer može da mu bude Novak Đoković koji je svojevremeno neretko pravio slične ispade - nikad sa protivnicima doduše, već sa porodicom i trenerom. Najpoznatiji je slučaj sa Vimbldona 2009. kada je izbacio iz svoje lože oca Srđana i brata Đorđa Đokovića, ali i Marjan Vajdu. Ostali su samo majka Dijana i stric Goran.

- Nisam bio ljut ni na koga u loži, već na sebe samog! Znate, kada osetite da vam ništa ne polazi za rukom, pokušavate da nađete podršku na tribinama. Podrška je bila velika i od moje porodice i od trenera, ali oni ne mogu ništa da urade osim da me podrže - pravdao se Novak novinarima posle tog meča.

Novembra iste godine, Srđan i Dijana su bili Novakove "žrtve", ali srećom, u kasnijem delu karijere prvi teniser sveta nije često praktikovao ovu metodu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.