ŠOK U PARIZU: Ništa od titule na Rolan Garosu!
Novak Đoković i Janik Siner, Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

IZNENAĐENJE

ŠOK U PARIZU: Ništa od titule na Rolan Garosu!

Bio je to njihov drugi međusobni duel i prvi trijumf nemačkog igrača. Zanimljivo je da su prvi susret odigrali na ovogodišnjem Australijan openu

Objavljeno: 20:56h

Još jedno veliko iznenađenje dogodilo se na Rolan Garosu.

Posle Danila Medvedeva, Feliksa Ože-Alijasima, Roberta Bautiste Aguta i drugih, ispao je još jedan nosilac i to osmi po redu.

Italijanski teniser Janik Siner je u Pariz stigao sa velikim očekivanjima, ali je svoje učešće na turniru završio već u 2. kolu.

On je posle velike borbe i pet setova poražen od Nemca Danijela Altmajera rezultatom 3:2 (6:7, 7:6, 1:6, 7:6, 7:5).

Bio je to njihov drugi međusobni duel i prvi trijumf nemačkog igrača. Zanimljivo je da su prvi susret odigrali na ovogodišnjem Australijan openu, a tada je posle, takođe, pet setova slavio Siner.

Danijel Altmajer
Danijel Altmajerfoto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Duel je trajao čak 328 minuta i jedan je od najdužih mečeva u istoriji jedinog Grend slema na šljaci.

U prvom setu viđen je po jedan brejk na obe strane, pa se pobednik tražio u taj-brejku. Siner je tamo bio furiozan, rivalu nije dozvolio ni poen, pa je sa 7:0 stigao do vođstva od 1:0 u setovima.

U drugom setu nismo videli niti jedan brejk, a Italijan je imao u jednom trenutku tri vezane šanse da oduzme servis Nemcu, ali nije uspeo u tome.

Altmajer je ovog puta uzvratio Janiku, te je osvojio taj-brejk rezultatom 9:7, nakon što je iskoristio petu set loptu. Posle 124 minuta igre bilo je 1:1.

Siner je dosta podigao nivo igre u trećem setu, dva puta je oduzeo servis Danijelu i lako stigao do 6:1 i vođstva od 2:1 u setovima.

Janik Siner
Janik Sinerfoto: EPA/TERESA SUAREZ

Ogromna borba viđena je u četvrtom setu, koji je trajao 93 minuta. Altmajer je prvi stigao do brejka, ali je Italijan potom napravio dva brejka i stigao nadomak pobede. Poveo je deveti teniser sveta rezultatom 5:4 i servirao za pobedu. Imao je dve meč lopte, nijednu nije iskoristio, Altmajer se izvukao, napravio brejk i poravnao na 5:5.

Ponovo smo gledali taj-brejk, teniseri su se mučili da osvoje poen na svoj servis, a sve to je više odgovaralo Nemcu, koji koristi prvu set loptu i sa 7:4 izjednačava rezultat u setovima na 2:2.

Ništa se nije menjalo ni u odlučujućem šestom setu, teniseri su nam pružili gladijatorsku bitku.

Altmajer je u sedmom gemu stigao do brejka, a onda je pri vođstvu od 5:4 servirao za meč. Siner je odigrao sjajan gem i napravio brejk i poravnao na 5:5.

Ipak, već u narednom gemu Nemac pravi novi brejk i stiže do 6:5. Servirao je Altmajer još jednom za pobedu, imao je tri vezane meč lopte, pa još jednu, ali ih nije iskoristio. Potom je Siner imao tri brejk lopte, ali ni on nije uspeo da ih pretvori u gem.

Igrali su se neverovatni poeni, a onda je konačno Altmajer asom iskoristio petu meč loptu i plasirao se u treće kolo gde će igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

Bonus video:

00:53

Novak Đoković se na Dorćolu priprema za Rolan Garos

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.