FRANCUZ OBJASNIO STAV O ĐOKOVIĆU I KOSOVU: "Tiče se lično Novaka i njegove porodice!"
Novak Đoković, Foto: EPA/TERESA SUAREZ

poseban slučaj

FRANCUZ OBJASNIO STAV O ĐOKOVIĆU I KOSOVU: "Tiče se lično Novaka i njegove porodice!"

Moreton je komentarisao i izjavu francuske ministarke sporta

Objavljeno: 15:16h

U Francuskoj je i dalje tema poruka koju je Novak Đoković napisao na kameri posle meča prvog kola Rolan Garosa.

"Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju" neretko je okarakterisano kao politička izjava kojoj nema mesta u sportu, iako smo svedoci svakodnevno da sami organizatori takmičenja i ATP i WTA prave političke odluke kada suspenduju ruske i beloruske sportiste ili im ne dozvoljavaju uppotrebu imena i zastave države.

Morao je da se oglasi i Žil Moreton, predsednik Teniskog saveza Francuske.

- Igrači na konferencijama za medije imaju pravo da istaknu mišljenje o bilo kakvoj temi, ali se nadamo da na terenu neće da koriste tu poziciju da pošalju neku političku poruku. U slučaju Đokovića to se u nekoj meri dogodilo, ali on nije kažnjen jer je to uradio pod naletom emocija, to je stvar koja se tiče lično njega i njegove porodice i zbog toga ne želimo da kažnjavamo - rekao je Moreton tokom televizijskog gostovanja.

Upitan je od strane novinarke o izjavi ministarke Francuske ovim povodom. Ameli Udea-Kastera je rekla da je Novakova poruka neprihvatljiva, ali je Moreton ostao uzdržan povodom toga.

- Rolan Garos želi da zadrži svoj neutralni stav po tom pitanju i ne želi da se upliće u to - jasan je prvi čovek Teniskog saveza Francuske.

Bonus video:

00:48

Novak Đoković

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.