ROLAN GAROS MORAO DA REAGUJE! Đoković na meti hejtera - sramno je šta TRPI jedan od najboljih u istoriji
Novak Đoković, Foto: Fabrizio Corradetti / LaPresse / Profimedia

NEVEROVATNO!

ROLAN GAROS MORAO DA REAGUJE! Đoković na meti hejtera - sramno je šta TRPI jedan od najboljih u istoriji

Srpski as je na konstantnom udaru javnosti

Objavljeno: 08:58h

Srpski teniser Novak Đoković je navikao da nije najomiljeniji teniser na ATP turu, ali jedno istraživanje pokazuje zabrinjavajuće rezultate.

Organizatori Rolan Garosa su doneli odluku da veštačka inteligencija ima važnu ulogu u procesu nadziranja svega što korisnici objavljuju na zvaničnom profilu turnira i na individualnim nalozima tenisera i teniserki.

Prema nedavnom istraživanju ATP-a, Novak Đoković je teniser koji je dobio najveći broj negativnih komentara na društvenim mrežama, sa odnosom negativnih i pozitivnih tvitova od gotovo 1:5 (15%).

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

Na Fejsbuku, taj procenat iznosio je 11%. Prati ga Stefanos Cicipas s 15% negativnih komentara na Tviteru i 7% negativnih reakcija na Fejsbuku. Iza Srbina i Grka su Karlos Alkaras, Danil Medvedev, Kasper Rud i Kameron Nori.

Kada je reč o teniserkama, Arina Sabalenka je dobila najveći broj negativnih komentara na društvenim mrežama, takođe s odnosom negativnih i pozitivnih tvitova od 1:5 (15%). Na Fejsbuku, taj procenat iznosi 5%. Slede je Elena Ribakina sa 10% negativnih komentara na Tviteru i 4% negativnih reakcija na Fejsbuku.

Arina Sabalenka
Arina Sabalenkafoto: EPA/James Ross

Stoga su organizatori Otvorenog prvenstva Francuske odlučili da veštačkoj inteligenciji daju značajnu ulogu kako bi sistematski proveravala sve što korisnici pišu na zvaničnom profilu turnira i na individualnim nalozima tenisera i teniserki. Veštačka inteligencija će cenzurisati negativne komentare na društvenim mrežama s ciljem zaštite mentalnog zdravlja igrača. Ova akcija će filtrirati uvredljive komentare na platformama poput Instagrama, Fejsbuka, Tvitera i TikToka analizirajući tekstove koje korisnici objave za manje od 290 milisekundi.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.