BILI SU NA VRHU, DOTAKLI DNO, PA POSTALI NAJVEĆI: Padali su gore od Novaka i vraćali se šampionski! Neka mu budu uzor! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonetap/AP

Nole, ugledaj se na njih

BILI SU NA VRHU, DOTAKLI DNO, PA POSTALI NAJVEĆI: Padali su gore od Novaka i vraćali se šampionski! Neka mu budu uzor! (FOTO) (VIDEO)

Federer sada ima neku vrstu "kambeka", a i ovih pet legendi "belog sporta" je imalo sličan krizni period u karijeri posle koga su se vratili na "velika vrata"
Objavljeno:

1. ANDRE AGASI

foto: Fonetap

Posle velikog uspona i dolaska na mesto najboljeg tenisera sveta 1995. godine i tri osvojene Gren slem titule usledile su dve užasne godine za Amerikanca.

Tokom 1996. godine nije igrao nijedno finale Gren slemova, a jedini blistavi trenutak mu je bilo olimpijsko zlato u Atlanti, a onda još gora naredna godina kada je tokom pauze zbog povrede zgloba ruke pao i na doping testu da bi kasnije priznao u autobiografiji da je počeo da koristi "kristal met" iako je tada u otvorenom pismu rekao da mu je prijatelj drogu sipao u piće bez njegovog znanja zbog čega je prošao sa minornom suspenzijom. Sve je kulminiralo padom na 141. mesto na ATP listi.

foto: Fonetap

Ipak, rešen da se vrati u svetski vrh 1998. godine je odlučio da krene od dna i da odbija "specijalne pozivnice" za turnire, već da igra čelendžere, a kada je dostigao potpunu mentalnu i fizičku snagu krenuo je njegov najuspešniji period u karijeri.

Za samo godinu dana je napredovao od 110. do 6. mesta na listi, a već 1999. godine je osvojio svoj prvi Rolan Garos i tako kompletirao karijerni Gren slem uz to je kompletirao i karijerni Super Slem osvojivši tokom karijere sva četiri velika turnira, olimpijsko zlato i završni Masters sezone.

Osvojio je te godine i US open i završio je na prvom mestu, a narednih godina usledili su uspesi i osvajanja tri Australijan opena, kao i brojna polufinala i finala najvećih turnira.

BONUS VIDEO: Ko je dobio veće ovacije školaraca? Birčević ili Ostin?

(U. M.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.