BILI SU NA VRHU, DOTAKLI DNO, PA POSTALI NAJVEĆI: Padali su gore od Novaka i vraćali se šampionski! Neka mu budu uzor! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonetap/AP

Nole, ugledaj se na njih

BILI SU NA VRHU, DOTAKLI DNO, PA POSTALI NAJVEĆI: Padali su gore od Novaka i vraćali se šampionski! Neka mu budu uzor! (FOTO) (VIDEO)

Federer sada ima neku vrstu "kambeka", a i ovih pet legendi "belog sporta" je imalo sličan krizni period u karijeri posle koga su se vratili na "velika vrata"
Objavljeno:

3. SERENA VILIJAMS

foto: Reuters

Najtrofejnija teniserka u singlu u istoriji Open ere sa 23 Gren slem titule, je imala nekoliko velikih kambekova u karijeri posle velikih pauza koje su najčešće bile izazvane problemima sa povredama i samim time prouzrokovale loše i rezultate.

Prvi period je bio u periodu od 2004. do 2007. godine kada je osvojila samo dva Australijan opena, iako je pre toga bila višestruka šampionka sva četiri najveća turnira.

foto: Reuters

Potom se vratila u velikom stilu 2009. i 2010. godine kada je osvojila dve titule u Melburnu, jednu na Vimbldonu, jednu na Rolan Garosu i jednu na US openu, pre nove pauze zbog povrede u 2011.godine.

A onda novi veliki povratak i dolazak do vrhunskih rezultata koji i dalje traju, a tokom koga je postala najdominantnija i najtrofejnija teniserka u istoriji koja je dva puta u svom vlasništvu imala sva četiri najvažnija pehara istovremeno, a ostvarila je i karijerni Zlatni Gren slem, jer je bila i olimipijska šampionka u singlu u Londonu 2012. godine

2. PIT SAMPRAS

foto: Profimedia

Đokovićev idol je imao dvogodišnju krizu od sedme titule na Vimbldonu 2000. pa sve do US opena 2002. godine tokom koje nije osvojio nijednu titulu, a onda je na svom poslednjem Gren slemu u karijeri osvojio US open, tada rekordni 14. najveći pehar u karijeri.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.