POVREDA, PREOKRET, PA NOVE PSOVKE MEDVEDEVA PROTIV ZVEREVA: Sramota je igrati na ovom JE*ENOM terenu! (VIDEO)
Danil Medvedev posle povrede, Foto: EPA/ John G. Mabanglo

kakav lik

POVREDA, PREOKRET, PA NOVE PSOVKE MEDVEDEVA PROTIV ZVEREVA: Sramota je igrati na ovom JE*ENOM terenu! (VIDEO)

U drugoj deonici, Rus je spasao svih deset brejk lopti sa kojima se suočio

Objavljeno:

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u četvrtfinale mastersa u Indijan Velsu, pošto je posle velike drame pobedio Nemca Aleksandera Zvereva sa 6:7(5), 7:6(5), 7:5.

Meč Medvedeva i Zvereva, šestog i 14. tenisera sveta, trajao je tri sata i deset minuta. Rus je ovom pobedom produžio svoj pobednički niz u ovoj godini na 17 mečeva.

Danil je u prvom setu spasio tri vezane set lopte i izborio taj-brejk, ali je u njemu poklekao.

U drugoj deonici, Medvedev je spasao svih deset brejk lopti sa kojima se suočio i posle još jednog taj-brejka izjednačio na 1:1.

U ovom setu, kontroverzni Rus je u jednom trenutku iskrenuo zglob noge i ostao da leži u bolovima, a Zvereva je sve sigurno podsetilo na tešku povredu koju je on zadobio u polufinalu prošlogodišnjeg Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala.

1 / 5 Foto: EPA/ John G. Mabanglo

Srećom, ovo nije bilo tako ozbiljno i Medvedev je uspeo da nastavi nakon bandažiranja. U trećem setu je, pri vođstvu 5:4, propustio jednu meč loptu, a potom i izgubio taj gem pa je Saša Zverev izjednačio na 5:5.

Danil je odmah u narednom gemu vratio brejk, da bi u 12. gemu iskoristio drugu meč loptu.

Medvedev (27) sada vodi protiv Zvereva (25) sa 7:6 u međusobnim duelima. Meč je obeležio i novi ispad rsukog tenisera kada se tiradom opet žalio na sporost terena u Indijan Velsu:

- Sramota je igrati na ovom terenu. Trebalo bi zabraniti igranje ovde. Ovaj je*eni teren je je*ena sramota za sport. I oni to zovu tvrdom podlogom. Kakva sramota nazvati ovaj užasni teren tvrdom podlogom. Ići ću u toalet ali me briga, daj mi prekršaj vremena, ja ću biti spor kao ovaj teren. Ako nam dozvoljavaju da igramo na ovakvom terenu, mogu i ja sebi da dozvolim da radim šta god hoću.

Medvedev će u četvrtfinalu Indijan Velsa igrati protiv 28. tenisera sveta, Španca Alehandra Davidoviča Fokine, koji je slavio protiv Čileanca Kristijana Garina sa 6:3, 6:4.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.