VELIKA TROJKA OVO NIKADA NIJE USPELA! Đoković u neverici, Alkaras u istoriji!
Novak Đoković i Karlos Alkaras, Foto: Profimedia

JUBILARNA POBEDA

VELIKA TROJKA OVO NIKADA NIJE USPELA! Đoković u neverici, Alkaras u istoriji!

Španski teniser stigao je upisao do 100 trijumfa u muškom karavanu

Objavljeno: 23:33h

Španski teniser Karlos Alkaras je pobedom u trećem kolu Indijan Velsa nad Holanđaninom Talonom Griksporom 7:6, 6:3, postao drugi igrač u "belom sportu", koji je najbrže upisao 100 trijumfa u muškom karavanu.

Mladom igraču 19-godišnjem asu iz Mursije, to je pošlo za reketom, nakon samo 132 meča na ATP turu. Ipak, rekord mu je izmakao, za malo, pošto je Džonu Mekinrou trebalo 131.

Ovo dostignuće bolje je od "velike trojke" svetskog tenisa. Novak Đoković je 100 pobedu u karijeri ubeležio posle 143 meča. Srpski as i najbolji igrač planete, do podviga je došao trijumfom u drugom kolu takmičenja u Umagu 2007. godine, nad Pablom Anduharom.

Novak Đoković, Karlos Alkaras
foto: EPA/Juanjo Martin

Rafael Nadal "bik sa Majorke" je svoju "stotku" upisao 2005. na turniru u Štugartu protiv Huga Armanda. Ipak, sada već penizionsani švajcarski maestro Rodžer Federer, u tek 169. meču u karijeru na domaćem terenu na nadmetanju u Bazelu, u polufinalu izašao je kao pobednik nad Žilijenom Buterom.

Najmlađi u ovoj statističkoj kategoriji, koji se nalaze među deset su Andre Agasi i Mats Vilander. Kao 18-godišnjacima, Amerikancu je trebalo 135 mečeva do 100 trijumfa, a Šveđaninu tri duela više da bi se našao među najboljima u istoriji tenisa po ovom parametru.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.