ŠOK U INDIJAN VELSU: Ukrajinka dobila NAPAD HISTERIJE jer igra protiv Beloruskinje, pa predala meč!
Lesja Curenko, Foto: EPA/Kieran Galvin

NEVEROVATNO!

ŠOK U INDIJAN VELSU: Ukrajinka dobila NAPAD HISTERIJE jer igra protiv Beloruskinje, pa predala meč!

Politika i dalje itekako utiče na sportiste

Objavljeno: 11:00h

Ukrajinska teniserka Lesja Curenko odustala je od meča na Indijan Velsu sa Beloruskinjom Arinom Sabalenkom.

Razlog da ne igra je navodno napad panike, ali detaljnije obrazloženje je pokazalo usled čega je nastao.

- Razlog odustajanja bio je napad panike. Zvanično će biti napisano ’lični razlozi’, a zapravo se radi o problemima sa disanjem i moglo bi se reći histeriji- rekla je Curenko i dodala:

- Pre nekoliko dana sam razgovarala sa izvršnim direktorom WTA Stivom Sajmonom i bila sam apsolutna šokirana onim što sam čula. Rekao mi je da je on sam protiv rata, ali ako ga podržavaju igrači iz Rusije i Belorusije, onda je to samo njihovo mišljenje i to ne treba da me uznemirava. Kazao je da bi se osećao užasno da je na mom mestu.

Arina Sabalenka
Arina Sabalenkafoto: EPA/James Ross

- Pored toga, on je izrazio uverenje da će se Rusi i Belorusi vratiti na Olimpijadu i poručio da će se to dogoditi baš kao što se sada dešava u tenisu. On je rekao i da nisu prekršeni „fer plej“ i olimpijski principi, već naprotiv. Činjenica je da će nastupiti na Olimpijadi koja će pokazati da ti principi funkcionišu, da su svi jednaki i da svi imaju priliku da tamo nastupaju. Na pitanje da li razume šta mi je govorio tokom aktivne faze ruske vojne agresije na moju zemlju, rekao je da i to je njegovo mišljenje.

Curenko je kolo pre ovog igrala sa Donom Vekić.

- Bila sam potpuno šokirana ovim razgovorom, a već u poslednjem meču je bilo teško igrati, teško se sabrati. Kada je trebalo da izađem danas na teren, imala sam napad panike. Jednostavno nisam mogla da izađem. Nadam se da ću uspeti da ’svarim’ ove informacije i da ću se bolje pripremiti za sledeći turnir - istakla je Curenko.

Sabalenka će u osmini finala igrati protiv Barbore Krejčikove.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.