DRŽAVA KAZNILA GREND SLEM ŠAMPIONKU: Razlog? Igrala na turniru na kom je bilo Rusa!
Jelena Ostapenko, Foto: EPA/Joel Carrett

je li moguće?

DRŽAVA KAZNILA GREND SLEM ŠAMPIONKU: Razlog? Igrala na turniru na kom je bilo Rusa!

Jelena Ostapenko, kao što možete naslutiti po njenom imenu, preko majke (takođe Jelene) ima rusko poreklo, a preko pokojnog oca (to pokazuje završetak prezimena) - ukrajinsko

Objavljeno:

Olimpijski komitet Letonije kaznila je troje svojih sportista, uključujući poznatu teniserku Jelenu Ostapenko, pošto su učestvovali na turnirima na kojima su bili i ruski i beloruski takmičari, preneo je Sputnjik.

U dogovoru sa Ministarstvom za obrazovanje i nauku, OK Letonije je uz suspendovao i stopirao stipendiranje Ostapenko i dvojici biciklista, Toma Skujinša i Krista Nejlanda. Uz to, kažnjeni su finansijski. Osvajačica Rolan Garosa 2017. će tako morati da plati 1.700 evra, a biciklisti po 300 i 200 evra.

Jelena Ostapenko
foto: EPA/Joel Carrett

Teniski svet je ostao u šoku. Jelena Ostapenko, kao što možete naslutiti po njenom imenu, preko majke (takođe Jelene) ima rusko poreklo, a preko pokojnog oca (to pokazuje završetak prezimena) - ukrajinsko.

Jelena Ostapenko je u domovini i među prijateljima poznata kao Aljona, ali zabunom nije tako registrovana jer se smatralo da to ime nije u letonskom kalendaru imena. Zato je dobila majčino ime kao zakonsko.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.