ŠTA JE TEŽE - PROTIV NOVAKA NA BETONU ILI RAFE NA ŠLJACI? Vicešampion Rolan Garosa i Ju-Es opena presudio!
Rafael Nadal i Novak Đoković, Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP / Profimedia

on zna

ŠTA JE TEŽE - PROTIV NOVAKA NA BETONU ILI RAFE NA ŠLJACI? Vicešampion Rolan Garosa i Ju-Es opena presudio!

Protiv njih dvojice, Kasper Rud ima skor 0:6

Objavljeno:

Norveški teniser Kasper Rud nada se dobrom rezultatu na mastersu u Indijan Velsu, naročito jer neće biti Novaka Đokovića.

Finalista Rolan Garosa i Ju-Es opena prošle sezone, pričao je uoči okršaja sa Dijegom Švarcamnom koliko je teško pobediti Rafaela Nadala na šljaci, odnosno Novaka Đokovića na betonu.

Protiv njih dvojice, Rud ima skor 0:6 (0:4 protiv Noleta, 0:2 protiv Rafe), a novinarima je opisao kako je to suočiti se sa grend slem rekorderima na njihovoj omiljenoj podlozi i pokušao da uporedi iskustva.

Španac ga je u finalu Frenč opena 2022. pobedio sa ubedljivih 6:3, 6:3, 6:0.

- Protiv Rafe na šljaci sam se osećao da sam bez rešenja i bez ikakve šanse. Taj jedini meč bio je šou jednog čoveka, igrali smo na Rolan Garosu, a naročito teško je dobiti ga u tri seta - priznao je četvrti teniser sveta.

Rafael Nadal, Kasper Rud
foto: EPA/Yoan Valat

Onda je prešao na analizu igranja sa Novakom na tvrdim podlogama.

- Ne bih išta da oduzmem Novaku, jer kad god je važan meč na tvrdoj podlozi, on napravi iskorak. Napraviće brejk ili će odigrati neku nestvarnu razmenu. Ipak, taj osećaj kada vas Rafa baci u ugao terena uz neverovatan top spin... Osećate kao da igrate u njegovom dvorištu. Po mom mišljenju, to su dva najteža protivnika sa kojima sam ikada igrao - dodao je Rud.

Novak Đoković, Kasper Rud
foto: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

Pred meč sa Švarcmanom kaže da je očaran centralnim stadionom u Indijan Velsu, koji ima kapacitet od 16.000 gledalaca.

- Razlikuje se od drugih turnira jer je stadion ogroman. Kao da igrate na grend slemu kada ste na tom centralnom terenu. Uslovi su neverovatni i publika sve čini posebnim. Shvatam zašto ovaj turnir zovu petim slemom - zaključio je Rud.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.