"ŠTA TO NJEGA BRIGA? JA NE GURAM NOS U TUĐA POSLA!" Jelena Janković nije dala Federeru da napada Đokovića i nju!
Novak Đoković i Jelena Janković, Foto: Profimedia

hit odgovor

"ŠTA TO NJEGA BRIGA? JA NE GURAM NOS U TUĐA POSLA!" Jelena Janković nije dala Federeru da napada Đokovića i nju!

Ono što volim kod Nadala je što je veliki šampion, skroman je, uvek je ljubazan prema svima. On je uzor svima - rekla je Jankovićeva

Objavljeno:

Jelena Janković je ostavila veliki trag u ženskom tenisu, bila svetki broj jedan, osvojila 15 titula, sve isto kao Ana Ivanović, ali jedino nije uspela da ostvari veliki san osvajanjem grend slem trofeja.

Ipak, uspela je to u dublu, u paru sa Džejmijem Marejem osvojila je Vimbldon 2007. u konkurenciji mešovitih parova.

A kada je Janković 11. avgusta 2008. smenila baš Anu Ivanović na prvom mestu WTA liste, postala je jedna od retkih koje su dospele na tron a da nisu osvojile nijedan mejdžor.

Jelena Janković
foto: Instagram/tennis_magazine_

Mišljenje o tome, u vreme kada je u muškom tenisu uspostavljana "zlatna era" Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, novinarima je dao prvi od "Velike trojke" - Federer.

Švajcarac je smatrao da to nije u redu i da bi možda trebalo uvesti pravilo po kom igrač(ica) bez grend slem pehara ne bi mogao/la da bude broj jedan.

Jelena Janković je očigledno bila pogođena ovim komentarom i usledio je nemilosrdan odgovor Rodžeru.

Jelena Janković
foto: instagram/tennis_magazine_

Džej Džej je istakla da ne razume zbog čega je Federer kritikovao ženski tenis, dok je njegov veliki rival Nadal, koji je tada bio prvi na ATP listi, imao samo lepe reči.

- Ne volim da pričam o igračima, više volim da se koncentiršem na sebe i svoju igru. Žašto je njega uopšte briga? Ne volim da guram nos u tuđa posla. Ono što volim kod Nadala je što je veliki šampion, skroman je, uvek je ljubazan prema svima. On je uzor svima - rekla je Jankovićeva početkom 2009. agenciji Rojters.

- Federer je veliki šampion i ne bih želela da ulazim u sukob sa njim. Ali, zašto on o tome brine, stvarno ne razumem. Zašto to mora da radi? - zapitala se.

Jelena Janković
foto: instagram/marija_nole_fan

Rodžer je, takođe, kritikovao Đokovića, kada je predao četvrtfinalni meč Australijan opena Endiju Rodiku. On je tada rekao:

- Skoro da poželim da mu kažem: znaš šta, ako nisi dovoljno spreman, nemoj da izlaziš na teren.

Treća teniserka sveta dodala je da Federer ne bi trebalo da napada druge tenisere, pogotovo bez dokaza.

Rodžer Federer, Lejver kup, Tenis
foto: EPA/Andy Rain

- Mislim da to nije lepo. Ako je Đoković predao meč sigurno je imao svoje razloge. Ne smete da napadate nekoga kada nemate dokaze, kada nemate nijedan dokaz. Nije bilo razloga da ga onako napadne - rekla je Jelena Janković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.