BEOGRAD MU JE BIO PRESKUP: Poznati biznismen OTKRIO TAJNU, Novak Đoković je ovo morao da uradi!
Novak Đoković, Foto: EPA/James Ross

nije imao izbora

BEOGRAD MU JE BIO PRESKUP: Poznati biznismen OTKRIO TAJNU, Novak Đoković je ovo morao da uradi!

Nije bilo jednostavno, ali se isplatilo

Objavljeno:

Nije tajna da je Novak Đoković prošao kroz sito i rešeto da bi se uopšte ostvario kao profesionalni teniser, a kamoli dosegao visine na kojima je danas.

Izazovi su bili veliki, uslovi teški, posebno dok je kao 12-godišnjak više vremena morao da provodi u podrumu na Banjici nego na terenu, zbog NATO bombardovanja.

Ali, uz podršku porodice i čeličnu volju, Nole je sve ovo pregurao a to ga je dodatno ojačalo i pomoglo da postane mentalna gromada.

Novak Đoković
foto: EPA/Joel Carrett

A kako je Novaku, bilo na početku, najbolje govore reči čuvenog Jona Cirjaka. Nekadašnji rumunski teniser, a danas mnogo uspešniji kao biznismen, otkrio je malo poznatu tajnu iz Đokovićeve karijere.

Kako je preneo sajt „Sport.ro“, Cirjak se prisetio perioda kada je najbolji teniser današnjice bio na kraju juniorskog staža i krčio sebi put ka svetu profesionalnih tenisera.

- Sećam se da je kao 17-godišnjak došao šest dana ranije u Bukurešt kako bi zatražio „vajld-kard“ za turnir. Beograd je bio veoma skup grad. Čak je i trenirao u Rumuniji, vozeći se i do 80 kilometara kolima kako bi izbegao iznajmljivanje skupih termina - rekao je Cirjak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.