CICIPAS SPREMAN ZA 'MARATON': Pogledajte Novaka Đokovića, još nije dostigao svoj limit!
Stefanos Cicipas i Novak Đoković, Foto: EPA/Fazry Ismail

nije obeshrabren

CICIPAS SPREMAN ZA 'MARATON': Pogledajte Novaka Đokovića, još nije dostigao svoj limit!

Upravo svi porazi, pogotovo od najboljeg na svetu, grade karakter

Objavljeno:

Stefanos Cicipas je analizirao svoj učinak na Australijan openu gde je stigao do svog drugog grend slem finala, ali je najveći trofej ostao san jer ga je kao na Rolan Garosu 2021. zaustavio Novak Đoković.

Imao je Grk svoju šansu u drugom setu da zakomplikuje finale, ali je nije iskoristio i sada se postavlja pitanje da li ima posebnu blokadu u završnici slemova, a pogotovo protiv Đokovića od kog je izgubio poslednjih 10 mečeva.

- Osvajanje grend slema je jedan od najvećih snova koje sam imao kao dečak, da napravim nešto veliko u sportu koji sam izabrao. Sve je u napornom, svakodnevnom radu. Morate konstantno da napredujete, kako sa tehnikom, tako i sa fizičkom spremom. Pogledajte Novaka Đokovića, koji je jedan od najboljih igrača svih vremena, a još nije dostigao svoj limit - kaže Cicipas.

Novak Đoković, Stefanos Cicipas
foto: EPA/Fazry Ismail

Primetno je da je ovoga puta Stefanos Novaka nazvao jednim od najboljih svih vremena, a odmah posle finala rekao je da je Đoković najbolji koji je ikada držao reket.

Upravo svi porazi, pogotovo od najboljeg na svetu, smatra Cicipas, grade karakter.

- I porazi su važna stvar, jer se iz njih dosta uči. Pobede su najlepša stvar, donese prelepe momente u karijeri, ali bez poraza sigurno ne bih postao treći na svetu, ne bih osvojio devet ATP titula do sada. Mastersi i grend slemovi su moj naredni cilj.

Stefanos Cicipas
foto: EPA/Fazry Ismail

Grčki teniser zna da samo napornim radom može da dođe do željenog cilja.

- Tenis je maraton, a ne sprint. Ovo je sport u kom svakog dana moraš da napreduješ. Jedan ili dva rezultata ne znače ništa, moraš stalno da se dokazuješ. A, ako radiš šest sati dnevno, postaješ prava mašina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.