SKANDALOZNA IZJAVA ĐOKOVIĆEVOG RIVALA: Optužio Novaka za SRAMAN ČIN - kako samo on to može?
Novak Đoković, Foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

NIŠTA MU NIJE JASNO

SKANDALOZNA IZJAVA ĐOKOVIĆEVOG RIVALA: Optužio Novaka za SRAMAN ČIN - kako samo on to može?

Enco Kuako je za domaće medije naveo da ne veruje da je srpski teniser bio povređen tokom njihovog duela na Australijan openu

Objavljeno: 19:58h

Enco Kuako, francuski teniser poreklom sa Mauricijusa, govorio je o meču sa Novakom Đokovićem na nedavno završenom Australijan openu.

Francuz je za domaće medije naveo da ne veruje da je srpski teniser tada bio povređen, iako je utvrđeno da je imao teške probleme sa zadnjom ložom leve noge.

- Teško je odgovoriti, prvi put sam igrao s njime. Između TV-a i realnosti, nema mnogo razlike. Posle je rekao da ima tu povredu, veliku povredu, mnogi borbeni sportisti povređeni ne mogu da nastave. Rafael Nadal se povredio, više nije mogao da trči. Mbape je bio van terena dve nedelje. A to su najveći sportisti, ne oni koji nemaju pristup najboljoj opremi i brizi. Teško je poverovati da samo jedan čovek na svetu to može - rekao je u razgovoru za "Tenis Aktu" frencuski teniser i dodao:

Enco Kuko, Enco Kuako
foto: EPA/Lukas Coch

- Meni su u Francuskoj uvek govorili da se ne istežem kad sam povređen, a video sam da se Novak sve vreme istezao. Rekao sam sebi: ’Ili u Srbiji imaju neki novi metod ili je ovo čudno…’ On ima svoje ljude, ja sam daleko od svega toga da sudim o autentičnosti, ali istina je da je u to teško poverovati.

Francuz je izgubio u tri seta, a Novakovu nepokretljivost usred povrede je umalo iskoristio i osvojio jedan set. Ipak, ni to nije uspeo da ga pobedi ali mu je drago što je barem namučio potonjeg šampiona.

- Raduje me to što smo set i po bili ravnopravni. Kada prolaziš kroz hodnik na Rod Lejver areni i vidiš da je devet puta uzimao titulu… Ja ni turnir na svom Mauricijusu ne bih mogao deset puta da osvojim - zaključio je 27-godišnjak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.