NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIO BEZ ČEGA STEFAN I TARA NE MOGU: "Mama je tu glavna!"
Jelena i Stefan Đoković, Foto: Profimedia

jelena's got it

NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIO BEZ ČEGA STEFAN I TARA NE MOGU: "Mama je tu glavna!"

Novak je objasnio koliko rođenje dece menja život sportiste, ali i svakog čoveka

Objavljeno:

Novak Đoković danas ne pre 15 časova igra meč osmine finala mastersa u Parizu gde brani titulu, a rival će mu biti Karen Hačanov.

Đoković je u pauzi između obaveza tokom turnira u Bersiju, dao intervju za "Novosti" u kom se dotakao brojnih tema.

Nole je trenutno šest teniser sveta dok se na tronu nalazi igrač koji ga dosta podseća njega - Karlos Alkaras.

Karlos Alkaras
foto: EPA/Martin Divisek

- Imao je neverovatnu godinu. Iako ima samo 19 godina, igra sa dosta zrelosti. Ima i puno energije. Ali, ima i sjajnog trenera, nekoga ko je bio u njegovoj koži, bivši broj 1, Ferero. To je savršena kombinacija. Ferero tačno zna kroz šta prolazi, kako može da mu pomogne mentalno, ne samo u igri, da se nosi sa svim pritiscima i svima koji odjednom žele da ga svrgnu sa trona. Ima mnogo stvari koje će tek doživeti. Ovo je za njega samo početak. Ali, gladan je uspeha. Sam je to rekao. To se vidi po načinu na koji igra. Sada je u situaciji u kojoj mora da štiti svoju poziciju, što je mnogo drugačije. Kada ste lovac, pritisak je manji. Ali, kada te jure, svi žele da budu tu gde si, i stvari se mentalno menjaju. Videćemo kako će se nositi s tim. Ali, nalazi se tamo gde je to apsolutno zaslužio.

Prisetio se Đoković trenutka kada je i sam prvi put bio u sličnoj poziciji.

- Prvi put sam bio broj jedan 2011, posle osvajanja Vimbldona. Moja oba dečja sna su se ostvarila u dva dana: osvojio sam Vimbldon i bio broj 1 na svetu. Uz to, pobedio sam i Nadala u finalu. Bila je to savršena vrsta scenarija. Prvi put je uvek posebno. A onda, povratak u Srbiju, slavlje sa desetinama hiljada ljudi na ulici. Bilo je to iskustvo koje se doživljava samo jednom u životu.

Doček Novaka Đokovića, Novak Đoković
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Novinara je zanimalo i kako napreduje "karijera" Novakovog sina Stefana.

- Nema on još karijeru, naravno. Uživa, igra se, trenira. Puno je tu pozitivnih emocija i smeha. Ima svoje društvo, u školi, a ima i tenisko društvo. Prednost našeg Teniskog centra "Novak" u Beogradu je to što postoji mogućnost da svakodnevno ima pristup terenima, ako to želi. Trenutno trenira tenis tri do četiri puta nedeljno. Ide i na druge sportove. Pliva, radi neke borilačke veštine. Zadovoljan sam njegovim fizičkim aktivnostima. Interes i strast koje pokazuje prema tenisu je nešto što je meni poznato, jer sam u tom uzrastu bio vrlo sličan. Sve sam upijao i bio potpuno zaljubljen u ovoj sport. I, to je divno videti.

Stefan Đoković
foto: Profimedia

Rekao je i šta radi kćerka Tara.

- Ona je balerina. Istovremeno, i ona je počela da igra tenis, za koji u početku nije htela ni da čuje, ni da ga vidi! Ali, eto, krenula je i ona. Ima svoje drugarice s kojima ide na tenis. Ona je umetnička duša, više slika, crta, svira. I, oboje, i Tara i Stefan, puno čitaju. Mama je tu glavna.

Tara Đoković
foto: instagram/novakargentina

I Nadal i Medvedev su nedavno postali očevi, Rafa je potkrio da se još navikava na novu ulogu posle poraza na startu turnira, a Novak je pokušao da objasni koliko rođenje dece menja život sportiste, ali i svakog čoveka.

- To me je mnogo promenilo kao osobu. Ali, bavljenje mojom profesijom se nije promenilo. Radio sam kao i do tada, zahvaljujući svojoj supruzi koja mi je omogućila da nastavim da igram tenis na ovom nivou, brinući se o našem prvom detetu, a zatim i o drugom. Važno je imati partnera koji će vam biti podrška. Mnogo se žrtvovala da bih mogao da igram tenis i da se takmičim. Imao sam jednu od najboljih sezona upravo pošto sam postao otac 2014. To mi je dalo ogroman energetski podsticaj i motivaciju.

Jelena Đoković
foto: ATA images

- Stvari se menjaju, to je sigurno. Ne radi se više samo o tebi. Povratak kući s turnira je drugačiji. Brinete se da se majka i dete osećaju dobro, preuzimate obaveze. Naravno, svako ima drugačiji način na koji vidi roditeljstvo i kako ono utiče na njih. Za mene je to najveći blagoslov u životu. Sada moja deca imaju osam i pet godina, prolazimo kroz različite faze iskustva i stvari drugačije doživljavam sa njima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.