DESILO SE FEDERERU, DESILO SE NADALU, ALI ĐOKOVIĆU - JOK! Novak je jedini tada bio JOŠ BOLJI! Nastavak se pamti...
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, Foto: EPA/Andy Rain

jedinstven

DESILO SE FEDERERU, DESILO SE NADALU, ALI ĐOKOVIĆU - JOK! Novak je jedini tada bio JOŠ BOLJI! Nastavak se pamti...

Novak ima prevagu u međusobnim duelima, sa Nadalom minimalnu, a evo još jednog zanimljivog parametra, po kom je nadmašio Rodžera i Rafu

Objavljeno:
Nedeljko Đukić

Mnogo je parametara po kojima mediji i navijači pokušavaju da favorizuju jednog od tenisera iz "Velike trojke" i proglase ga za najboljeg svih vremena.

Nakon što se Rodžer Federer penzionisao, mnogi velikani su komentarisali da bez obzira što su ga i dalje aktivni Rafael Nadal i Novak Đoković pretekli u glavnoj trci, u grend slem trofejima, Švajcarac je za njih najveći jer je najviše uticao na popularnost tenisa i igrao sa savršenom lakoćom i elegancijom.

Sa druge strane, Nadal i Đoković su jedini bar po dva puta osvajali svaki mejdžor, a Novak je to učinio i sa savkim mastersom.

Rodžer Federer, Novak Đoković, Rafael Nadal
foto: AP/EPA/Ali Haider/EPA/David Guzman

Rafi nedostaju titule Majamija, Pariza i završnog turnira koji se uvek igra na tvrdoj podlozi koja od njih trojice njemu najmanje odgovara, a to je slučaj i sa polovinom grend slemova. Možemo zamilsiti šta bi bilo kad bi imali dva grend slema na šljaci i dva na travi, ili umesto toga po jedan na svakoj...

Nasuprot tome, "Kralj šljake" jedini ima olimpijsko zlato i u singlu i u dublu.

Novak ima prevagu u međusobnim duelima, sa Nadalom minimalnu, a evo još jednog zanimljivog parametra, po kom je nadmašio Rodžera i Rafu.

Naime, Nadal je juče igrao prvi takmičarski meč otkako je dobio sina, svoje prvo dete sa suprugom Meri, a posle pauze od dva meseca, i doživeo je poraz od Tomija Pola na startu njemu mrskog mastersa u Parizu.

Rafael Nadal
foto: EPA/Yoan Valat

Kada su se Federeru rodili sinovi blizanci Leni i Leo maja 2014. godine, takođe je poražen u prvom meču posle toga, doduše, samo nedelju dana kasnije na mastersu u Rimu, na šljaci. Kao i Nadal, Rodžer je pao posle tri seta i tesnog tajbrejka u odlučujućem, od Žeremija Šardija.

Novakov sin Stefan se rodio 21. oktobra te 2014.a takođe nedelju dana kasnije, baš na mastersu u Parizu, Đoković je na startu igrao protiv Nemca Filipa Kolšrajbera koji mu je naneo nekoliko bolnih poraza u karijeri.

Stefan Đoković
foto: Profimedia

Ipak, sveži tata Nole je ovog puta slavio sa 6:3, 6:4 i nastavio u još boljem ritmu i odbranio titulu bez izgubljenog seta, a onda osvojio i Završni turnir u Londonu (Federer mu se predao u finalu).

U 2015. Đoković je odigrao jednu od najboljih sezona u istoriji tenisa... Tri grend slema, šest mastersa, cele godine broj 1 i brojni rekordi.

Kada je reč o Federeru, za razliku od prvog meča kada je dobio sinove, sa devojčicama bliznakinjama Mili i Šarlin koje su Mirka i on dobili 2009. gpodine, ishod je bio drugačiji. Slavio je tad nad Nimejerom u Torontu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.