OTKRIVENO KO JE KUVARICA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Njeno LICE je svima DOBRO POZNATO, A OVO ŠOKIRA O NJOJ (FOTO)
Foto: EPA/Abir Sultan

OBRATITE PAŽNJU

OTKRIVENO KO JE KUVARICA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Njeno LICE je svima DOBRO POZNATO, A OVO ŠOKIRA O NJOJ (FOTO)

U Beogradu je bila povodom fine dining eventa restorana Vila Gospava u kom je spremala gala večeru sa svojim koelgama, a tom prilikom je otkrila

Objavljeno: 12:38h

Ljubica Komlenić je jedna od najuspešnijih kuvarica sa ovih prostora. Sa 19 godina, otišla je u Italiju i tamo završila fakultet za gastronomiju. Počela je kao i svi, pranjem sudova, a danas je Mišelinova koordinatorka gde radi sa kuvarima sa Mišlenovim zvezdicama.

Ipak našoj javnosti je poznata i kao osoba koja se brine o ishrani Novaka Đokovića. U Beogradu je bila povodom fine dining eventa restorana Vila Gospava u kom je spremala gala večeru sa svojim koelgama, a tom prilikom je otkrila za City magazin:

„Najveći izazov je da ljudi nakon večere budu srećni (smeh). To je za mene pobeda. Zato svaki dan radim kao prvog dana u osnovnoj školi i svaki dan je kao eksperiment i novo iskustvo. Moramo da učimo svaki dan i da se spremamo, jer naša profesija je ogromna i zahteva puno znanja i nije nam dovoljan jedan život da sve naučimo.”

Ljubičin najveći uspeh, pored toga što što je Mišelinova kordinatorka je i to što je prva strankinja koja je trenirala italijanski nacionalni kulinarski tim. Želela bi da sve svoje ogromno znanje prenese i na mlade u Srbiji i da gastronsmsku scenu kod nas podigne na viši nivo.

Ljubica
foto: Printscreen/K1 Televizija

„Iza svakog jela postoji studija. Ako poslužite brancina, vi morate da znate kako se on hrani, gde živi, da li njegova koža proizvodi negativan ili pozitivan holesterol. Moramo da znamo da radimo na određenim temperaturama, odnosno kako se koje povrće ili životinja ponaša na nekoj temperaturi. Ili, na primer, hobotnica koju ste večeras jeli, moramo da poznajemo njenu strukturu i kolagen. Sve su to neke stvari koje moraju prvo da se obrade da biste vi večeras sve to dobili za stolom”, ispričala je ova genijalna kuvarica pa dodala:

„Postoji puno emisija i serija danas o kuvarima. To su sve šou programi, što je ok za domaćinstvo, ali naša profesija je skroz nešto drugo. Poruka za mlade koji gledaju Master Chef ili nešto drugo, to nije naš posao. Ako uđete u kuhinju danas, za 3 meseca nećete postati veliki majstor. Trebaće vam mnogo više truda, rada, odricanja, i stalno učenja, učenja, učenja.”

Novak Đoković
foto: Printscree/Twitter/Eurosport

O Novaku Đokoviću ima samo reči hvale. S obzirom da je naš najbolji teniser vegan, upitana je da li je možda on svojim stavom i popularnošću uspeo da skine stigmu sa ovakvog načina života.

„Ako pečemo meso na 200 stepeni, to meso dobija negativni holesterol i nestaju proteini. Riba se isto tako ponaša. Međutim, ako prokuvamo pasulj na sto stepeni, time ne ugrožavamo protein u ishrani. To zna i Novak i on unosi više proteina nego sa ribom i mesom. Sa kulturom veganizma jako puno ljudi se izlečilo od tumora, tako da moramo svi da zastanemo i da se zapitamo šta sve stoji iza takve ishrane.”

(Espreso/City magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.