ĐOKOVIĆ IGRA ZBOG NJEGA: Nije mu zaboravio učinjeno pre 12 godina!
Novak Đoković, Foto: EPA/Andy Rain

sve pamti

ĐOKOVIĆ IGRA ZBOG NJEGA: Nije mu zaboravio učinjeno pre 12 godina!

Đoković je ovog vikenda na Lejver kupu zaigrao po prvi put od julskog vimbldonskog finala

Objavljeno:

Mnoge je iznenadila odluka Novaka Đokovića da nastupi po prvi put na turniru u Tel Avivu, i to iz kategorije 250. Srpskom teniseru su potrebni bodovi gde god može da ih sakupi kako ne bi ispao čak iz top 10 do kraja sezone, ali učešće na turniru u Izraelu ipak ima i drugi jak razlog.

Đoković je ovog vikenda na Lejver kupu zaigrao po prvi put od julskog vimbldonskog finala i u O2 areni je dobio jedan singl i jedan dubl meč u subotu, pa izgubio protiv Ože-Alijasima u nedelju. Ali, najveći događaj je bio u petak kada je učestvovao u ispraćaju u tenisku penziju velikog rivala Rodžera Federera.

Novak Đoković
foto: EPA/Andy Rain

Sada još jedan Noletov prijatelj odlazi u penziju, a takođe će to učiniti na najlepši mogući način jer će Đoković sa njim nastupiti u dublu u Tel Avivu. U pitanju je Jonatan Erlih (45) specijalista za dubl sa kojim je Novak osvojio svoju jedinu titulu u ovoj kategoriji.

Daleke 2010. su trijumfovali u Kvinsu, što je bila prva titula na travi u Đokovićevoj karijeri u singlu ili dublu, a sada će pokušati da na isti način stave tačku na Erlihovu karijeru.

Izraelac je odigrao samo 12 mečeva u singlu na ATP turu. Sa druge strane, odigrao je skoro 900 dubl mečeva i dostigao 5. mesto na listi 2008. Osvojio je 22 titule, od kojih je najveća bila Otvoreno prvenstvo Australije 2008. sa Endijem Remom.

Joanatan Erlih, Jonatan Erlih
foto: EPA/Julien Warnand

Đoković je igrao u dublu na sva četiri grend slema kao i na Olimpijskim igrama, ali jedini turnir koji je osvojio je sa Erlihom. Par se udružio 2010. godine kada je Đoković bio treći na svetu u singlu. Nije otkriveno kako je došlo do partnerstva, ali je možda veza počela na Australijan openu 2008. kada je Joni Erlih osvojio titulu u dublu, a Đoković svoju prvu grend slem titulu u pojedinačnoj konkurenciji.

Đoković je objavio video da potvrdi da se raduje što će biti deo Erlihovog oproštaja.

- Znam da će ovo biti tvoj poslednji turnir - rekao je Nole. - Najbolje sećanje na moju karijeru u dublu je bilo sa tobom. Omogućio si mi zadovoljstvo da osvojim jedinu titulu u dublu u Kvinsu. Uvek si bio veoma prijateljski nastrojen prema meni i prema mom timu. Svi te vole i svima ćeš nedostajati na turu. Radujem se što ću te videti u Tel Avivu na vašem 'poslednjem plesu'.

- Pre svega želim da se zahvalim Novaku, želeo je da igra sa mnom. On je dobar prijatelj, bila mi je čast i uživao sam u svakom minutu - rekao je Erlih.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.