FELIKS ODIGRAO MEČ ŽIVOTA! Đoković nije uspeo da nađe odgovor za sjajne servise kanadskog tenisera! (FOTO)
Novak Đoković, Foto: EPA/Andy Rain

lejver kup

FELIKS ODIGRAO MEČ ŽIVOTA! Đoković nije uspeo da nađe odgovor za sjajne servise kanadskog tenisera! (FOTO)

Kompletan tok meča mogli ste pratiti na našem portalu

Objavljeno: 17:21h

Srpski teniser Novak Đoković izgubio je od Feliksa Ože-Alijasima sa 2-0 u setovima u okviru Lejver kupa.

Početak meča nije doneo utisak da će meč ići u smeru u kom se kasnije razvijao pošto je Đoković već u prvom gemu došao do brejka. Ipak, u četvrtom gemu prvog seta Kanađanin je uzvratio i došao do izjednačenja, koji mu je ulilo preko potrebno samopouzdanje da kasnije stigne i do prednosti u setovima.

Drugi set takođe je počeo brejkom, ali je ovoga puta glavni protagonista bio Kanađanin. U šestom gemu, u momentu kada mu je to najviše trebalo, Novak je došao do izjednačenja. Do kraja su obojica bili sigurni na svojim servisima, što nas je odvelo u taj-brejk, a tamo je Ože bio bolj sa 7:3 i zasluženo stigao do pobede na ovom meču.

DRUGI SET:

TAJ-BREJK - Razmena mini brejkova na startu 1:1. Ože-Alijasim ponovo ima prednost mini brejka 1:3. Šalje loptu u aut Novak, Feliks stiže do četiri vezane set lopte 2:6. KRAJ MEČA!!!!!!! Novak Đoković izgubio je od Feliksa Ože-Alijasima sa 2:0 u setovima.

6:6 - Još jedan gem sa nulom za kanadskog tenisera koji na taj način odvodi drugi set u taj-brejk.

6:5 - Novak je osvajanjem ovog gema obezbedio makar igranje taj-brejka.

5:5 - Kanađanin je bez izgubljenog poena došao do novog izjednačenje u gemovima.

5:4 - Novak stiže na gem od izjednačenja u setovima.

4:4 - Pravi način da ostane u igri kanadski teniser koji je u ovom gemu izgubio samo jedan poen, ulazimo u interesantnu završnicu drugog seta.

4:3 - Dve brejk lopte uspeo je da spasi srpki as. Težak servis gemm pripada Đokoviću koji dolazi do preokreta u drugom setu.

Novak Đoković
foto: EPA/Andy Rain

3:3 - BREEEEEEEEEEJK!!!!!! Konačno je proradio srpski teniser i stigao do 0:40. Kanađanin šalje loptu u aut, Novak uzvraća udarac i oduzima servis rivalu.

2:3 - Veoma važan i atraktivan poen osvojio je Novak i stigao do 40:15, a zatim forhend vinerom završio gem u svoju korist.

1:3 - Feliks ne popušta, samo jedan poen je u ovom gemu prepustio srpskom teniseru koji i dalje ima brejk zaostatka.

1:2 - Osvaja Novak svoj prvi gem u drugom setu i smanjuje prednost rivala.

Novak Đoković
foto: EPA/Andy Rain

0:2 - Feliks Ože-Alijasim potvrđuje brejk na startu drugog seta.

0:1 - Problemi za Novaka nastavljaju se i na početku drugog seta 30:30. Kanađanin dolazi do brejk prilike 30:40. Koristi priliku i dolazi do brejka na startu drugog seta.

PRVI SET:

3:6 - Ože-Alijasim ima dve set lopte 40:15. Koristi kanadski teniser drugu priliku i osvaja prvi set.

3:5 - BREEEEEEJK!!!!!! Ože-Alijasim pritiska Đokovića i dolazi do tri vezane brejk lopte 0:40. Zahvaljujući sjajnom riternu kanadski teniser realizuje prvu šansu i u narednom gemu serviraće za osvajanje prvog seta.

3:4 - Nove dve brejk prilike ima Đoković 15:40. Nije uspeo da ih iskoristi, gem se igra na razliku. Kanađanin se izvukao i ponovo vodi u prvom setu, Novak u narednom gemu servira sa novim loptama.

3:3 - Sada sjajan servis gem Novaka koji nije izgubio nijedan poen.

2:3 - Feliks Ože-Alijasim je dobio tri uzastopna gema i preokrenuo rezultat u svoju korist.

Feliks Ože-Alijasim
foto: EPA/Andy Rain

2:2 - BREEEEEJK!!!!!! Problemi za Novaka, sada njegov rival ima priliku da vrati brejk koju koristi tako da je sada nerešeno u prvom setu.

2:1 - Kanađanin popravlja utisak i bez izgubljenog poena dolazi do svog prvog gema u meču.

2:0 - Bilo je malo pritiska, došao je Feliks na 30:30, ali je Novak osvojio naredna dva poena i uspeo da overi prednost brejka.

1:0 - BREEEEEEEJK!!!! Novak odmah pritiska rivala na startu meča i osvaja prva dva poena na meču 0:30. Đoković već u prvom gemu stiže do dve brejk prilike 15:40. Koristi srpski as drugu priliku i već u prvom gemu oduzima servis svom rivalu.

Novak Đoković ponovo izlazi na teren kada je reč o Lejver kupu, a ovoga puta rival mu je Feliks Ože-Alijasim.

Novak protiv nezgodnog Ože-Alijasima igra tek drugi meč u singlu nakon gotovo tri meseca, odnosno finala Vimbldona.

Đoković je u subotu doneo prednost 8:4 ekipi "starog kontinenta". Prvo je fantastičnom igrom savladao Frensisa Tijafoa, a onda je ponovo izašao na teren i to u dublu kada je zajedno sa Mateom Beretinijem savladao Aleksa de Minaura i Džeka Soka.

Podsetimo, trećeg dana nadmetanja svaka pobeda donosi po tri boda, pa ako Nole savlada Kanađanina, "Tim Evrope" će povesti sa 11:7 i trebaće mu još samo jedna pobeda, a imaće za to dve šanse (slede mečevi Stefanos Cicipas - Franses Tijafo i, ako bude bilo potrebe, Kasper Rud - Tejlor Fric).


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.