FEDERER SA NADALOM ZAVRŠAVA KARIJERU, EVO KAD! Đoković se "suši" prvog dana Lejver kupa...
Rodžer Federer i Rafael Nadal, Foto: Profimedia

poznata satnica spektakla

FEDERER SA NADALOM ZAVRŠAVA KARIJERU, EVO KAD! Đoković se "suši" prvog dana Lejver kupa...

Poluegzibicioni turnir počinje u petak, a završava se u nedelju a sada su zvanično poznati svi parovi i termini prvog dana takmičenja

Objavljeno:

Švajcarski teniser Rodžer Federer odigraće poslednji profesionalni meč u karijeri u dublu sa Rafaelom Nadalom na Lejver kupu u londonskoj O2 areni.

Poluegzibicioni turnir počinje u petak, a završava se u nedelju a sada su zvanično poznati svi parovi i termini prvog dana takmičenja.

Rodžer Federer, Novak Đoković, Endi Mari, Kasper Rud, Stefanos Cicipas, Kameron Nori, Mateo Beretini
foto: Printscreen/Twitter/@RogerFederer

Logično, u večernjem terminu, Rodžer i Rafa će kao dubl "Tima Evrope" igrati sa Džekom Sokom i Frensisom Tijafoom iz "Tima sveta". Taj meč se igra poslednji, odmah nakon duela Endija Marija i Aleksa de Minaura koji počinje od 20 časova po srednjoevropskom vremenu (19 u Londonu).

Pre tih mečeva igraju se prvi singl dueli, od 14 časova. U njima će čast Evrope braniti Kasper Rud i Stefanos Cicipas, a protivnici će im biti pomenuti Džek Sok, odnosno Dijego Švarcman. Prvo će igrati Norvežanin i Amerikanac, a posle njih Grk i Argentinac.

Kada je reč o Federeru, švajcarski teniser je ovakav kraj već najavio i sada smo samo dobili zvaničnu potvrdu njegovih reči.

- Jasno je da bi najlepša stvar bila igrati dubl ovde sa Nadalom, jer je to bio zaista veliki rivalitet - kazao je Švajcarac i istakao da je nervozan jer dugo nije igrao.

Otkrio je i zašto je izabrao da se baš u Londonu oprosti od belog sporta.

- Lejver kup će biti moj poslednji turnir. Dobar je osećaj. Mislim da je divno mesto. Imaću Bjerna Borga kao kapitena, možete da zamislite koliko mi to znači. Zaista je posebno sve ovo raditi ovde u Londonu, gradu gde sam osvojio dva Završna mastersa i osam Vimbldona. Ovaj grad i navijači su mi mnogo dali, pa sam mislio da je prikladno da završim ovde - istakao je Federer.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.