"MORAO SAM DA POMOGNEM UKRAJINI!" - Cicipas donirao 10.000 $ fondaciji Svitoline!
Stefanos Cicipas, Foto: EPA/Alejandro Garcia

darežljiv

"MORAO SAM DA POMOGNEM UKRAJINI!" - Cicipas donirao 10.000 $ fondaciji Svitoline!

Ukrajinu danas podržava ceo svet. Ali posebno sam ponosna na ono što moji prijatelji i kolege rade - rekla je Elina Svitolina

Objavljeno:

Grčki teniser Stefanos Cicipas, šesti igrač sveta, donirao je 10.000 dolara Fondaciji Elina Svitolina, objavljeno je na sajtu fondacije.

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina osnovala je ovu fondaciju pre nekoliko godina ali koja sada uglavnom služi za pomoć njenim zemljacima sportistima, tokom sukoba sa Rusijom.

Stefanos Cicipas
foto: Profimedia

Prema rečima Cicipasa, znao je da je Elina pre nekoliko godina osnovala svoju Fondaciju za pomoć talentovanim mladim teniserima. I pohvalio je njenu ideju da podrži one od njih koji su bili primorani da napuste svoje domove nakon početka invazije velikih razmera.

- Osećao sam potrebu da pomognem Ukrajini na drugi način, želeo sam da podržim mlade Ukrajince u tako teškom trenutku za njih - objasnio je Cicipas.

Elina Svitolina
foto: EPA/Miguel Sierra

Elina Svitolina se zahvalila svom kolegi i rekla:

- Znala sam da Stefanos nije samo izvanredan sportista, već i osoba velikog srca. Zapravo, važno je ne samo ko ste na terenu, već i koje su vaše vrednosti van terena. Ukrajinu danas podržava ceo svet. Ali posebno sam ponosna na ono što moji prijatelji i kolege rade. Za pomoć koju je Stefanos pružio.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.