NADAL IGRAO U HUMANITARNOM MEČU! Sav novac od ulaznica otišao za pomoć pogođenim delovima Ukrajine! (FOTO)
Rafael Nadal, Foto: EPA/SARAH YENESEL

ZA POMOĆ UGROŽENIMA!

NADAL IGRAO U HUMANITARNOM MEČU! Sav novac od ulaznica otišao za pomoć pogođenim delovima Ukrajine! (FOTO)

Španski teniser je u dublu sa Igom Švjontek odigrao susret protiv teniserka Koko Gof i legende Džona Mekinroa

Objavljeno: 08:16h

U humanitarnom turniru koji je organizovao US Open na svom kompleksu u Njujorku, smotra vrhunskih tenisera odigralo je revijalnih nekoliko gemova kako bi se pružila podrška ratom zahvaćenoj Ukrajini. Manifestaciji je prisustvovao i Rafael Nadal koji je gromoglasno pozdravljen sa tribina glavnog stadiona.

Nadal je u dublu sa Igom Švjontek odigrao susret protiv teniserka Koko Gof i legende Džona Mekinroa koji je i vodio program ovog događaja.

Humanitornoj akciji su se priključili i Karlos Alkaraza, Feliks Ože Aliasim, Mateo Beretini, Stefanos Cicipas, Maria Sakari, Tejlor Fric, Tomi Pol i Sebastijan Korda.

Sav novac od ulaznica otišao je u fond za pomoć pogođenim delovima Ukrajine, a teniski predstavnici te zemlje, Dajana Jastremska, Katarina Zavatska i Darija Snigur, te bivši igrač Sergej Stahovski koji je postao prepoznatljiv po tome što je obukao uniformu i stao u odbranu Kijeva u prvim danima sukoba.

Za Ukrajinu će biti izdvojeno 1.2 miliona dolara, objavio je organizator.

Trenutno se igraju kvalifikacije za US Open u kojima je dvoje srpskih predstavnika eliminisano, a glavni deo turnira počinje 29. avgusta.

Novak Đoković, kao glavni favorit, gotovo da sigurno neće moći da učestvuje, jer se zabrana ulaska u SAD nevakcinisanim strancima nije sklanjala, te ostaju samo još puke nade da se to i dogodi u danima pred nama.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.