ČETVRTAK DAN ODLUKE! Đokovićevo ime i dalje zvanično na listi učesnika turnira u Njujorku!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

VREME POLAKO ISTIČE!

ČETVRTAK DAN ODLUKE! Đokovićevo ime i dalje zvanično na listi učesnika turnira u Njujorku!

Ne bude li promene u vezi sa kovid protokolima do zvaničnog žreba, trostrukog šampiona nažalost neće biti na terenima

Objavljeno: 21:33h

Novak Đoković još čeka vesti iz SAD u vezi sa učešćem na US Openu.

Organizatori turnira se i dalje ne oglašavaju da li će biti drugačijih protokola što se tiče učešća stranih igrača koji nisu vakcinisani, a vreme polako ističe, jer turnir počinje za sedam dana.

Đokovićevo ime se i dalje zvanično nalazi na listi učesnika, ali tako je bilo i za neke ranije turnire u Americi, na kojima nije mogao da igra. Faktički, ne bude li promene u vezi sa kovid protokolima do četvrtka, za kada je zakazan žreb, trostrukog šampiona turnira neće biti na terenima u Njujorku.

1 / 5 Foto: Profimedia

Novak ima pravo da sačeka sa odlukom o povlačenju do poslednjeg trenutka, praktično do pred sam žreb koji bi trebalo da se održi u četvrtak 25. avgusta od 18 časova po srednjeevropskom vremenu.

Isto je uradio i u martu kada je bio u pitanju žreb za Masters u Indijan Velsu, kada se povukao u poslednji čas. Dotle, on nastavlja da trenira kao da će igrati u Americi, iako je sve izvesnije da za tako nešto postoje mali izgledi.

Ukoliko ga ne bude u Njujorku, srpski teniser gubi još 1.200 poena za prošlogodišnje finale i jasno je da bi brzo mogao da ispadne iz Top 10 na ATP rang listi.

Ne bude li nekim čudom bio u Njujorku, sva je prilika da će na teren tek 14. septembra, u Dejvis kupu u Valensiji. Prvi protivnik je Španija, a prema pravilima takmičenjima, protivnik na startu bi mu bio Karlos Alkaras.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.