KIRJOS RAZBIO ZEMLJAKA: "Sad su svi nervozni kad igraju protiv mene!"
Nik Kirjos, Foto: EPA/Andre Pichette

atp montreal, osmina finala

KIRJOS RAZBIO ZEMLJAKA: "Sad su svi nervozni kad igraju protiv mene!"

Domaći teniser Feliks Ože-Alijasim je dobio derbi runde sa Kameronom Norijem

Objavljeno: 09:54h

Australijski teniser Nik Kirjos nastavio je da igra u životnoj forimi i plasirao se prošle noći u četvrtfinale mastersa u Montrealu pošto je pobedio sunarodnika Aleksa de Minaura sa 6:2, 6:3.

Dan nakon što je eliminisao prvog tenisera sveta Danila Medvedeva, Kirjos je slavio protiv De Minaura posle samo 64 minuta igre.

Posle 11 minuta igre vodio je sa 4:0 u prvom setu i do kraja prvog seta prepustio je dva gema protivniku. U drugom setu se vodila veća borba, De Minaur je dva puta oduzeo servis Kirjosu, ali je trenutno 37. igrač sveta imao odgovor na sve.

Nik je posle meča izjavio da su "ljudi sad malo nervozni kad igraju protiv njega pošto igra tako dobro i da to mora da iskoristi".

Kirjos će u četvrtfinalu igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača koji je bio bolji od Španca Alberta Ramosa Vinjolasa sa 6:7, 6:2, 7:6.

U četvrtfinale se plasirao i domaći teniser Feliks Ože-Alijasim koji je slavio protiv Britanca Kamerona Norija u dva seta sa 6:3, 6:4. Njegov rival u borbi za polufinale biće Norvežanin Kasper Rud koji je posle velike borbe eliminisao Španca Roberta Bautistu Aguta sa 6:7, 7:6, 6:4.

Nakon što je napravio senzaciju i izbacio Španca Karlosa Alkarasa, Amerikanac Tomi Pol je bio bolji i od Hrvata Marina Čilića sa 6:4, 6:2 i u četvrtfinalu Montreala igraće protiv Britanca Danijela Evansa koji je pobedio Amerikanca Tejlora Frica sa 7:6, 1:6, 7:5.

Španac Pablo Karenjo Busta slavio je protiv Italijana Janika Sinera sa 6:2, 6:4 i u četvrtfinalu će igrati protiv Britanca Džeka Drejpera kome je Francuz Gael Monfis predao meč osmine finala.

Svi parovi četvrtfinala mastersa u Montrealu: Nik Kirjos - Hubert Hurkač, Kasper Rud - Feliks Ože-Alijasim, Pablo Karenjo Busta - Džek Drejper, Danijel Evans - Tomi Pol.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.