SKANDAL - FEDERER NIJE POZVAO MEDVEDEVA! Novak, Rafa, Endi, Rodžer i ova 2 tenisera su u Timu Evropa!
Rodžer Federer/Danil Medvedev, Foto: Profimedia, Alessia Pierdomenico/POOL

POPUSTIO POD PRITISKOM?

SKANDAL - FEDERER NIJE POZVAO MEDVEDEVA! Novak, Rafa, Endi, Rodžer i ova 2 tenisera su u Timu Evropa!

S obzirom da se i Lejver kup igra u Londonu, postojaće sigurno jak pritisak da Medvedev ne dobije pozivnicu

Objavljeno: 14:38h

Možda će morati da propusti kompletnu severnoameričku turneju i Ju Es open, ali Novaka Đokovića čeka jedan veliki spektakl u septembru.

Teniski svet je bio na nogama čim je Srbin potvrdio da će se pridružiti "domaćinu" Rodžeru Federeru, Rafaelu Nadalu i Endiju Mariju u "Timu Evropa" na petom izdanju Lejver kupa 23-25. septembra.

1 / 5 Foto: Profimedia

Tako će po prvi put kompletna "Velika četvorka" igrati u istom timu, a poznato je bilo i da će im kapiten (praktično trener) biti još jedan velikan - Bjern Borg.

Dosta je spekulacija, međutim, bilo oko toga ko će biti poslednja dva tenisera u ekipi "Evropa" jer ih mora biti šestorica.

Organizator je upravo potvrdio da će to biti Stefanos Cicipas i Kasper Rud.

Kao kandidat je figurirao i Danil Medvedev, prvi teniser sveta, pa se postavlja pitanje da li je organizator (brazilski biznismen i bivši Dejvis kup igrač Žoao Paolo Leman, Federerova menadžerska kompanija TEAM8 i Tenis Australija) namerno ignorisao Rusa kome je bio zabranjen nastup na Vimbldonu.

S obzirom da se i Lejver kup igra u Londonu, u O2 areni, postojao je sigurno jak pritisak da Medvedev ne dobije pozivnicu.

Mnogi su očekivali i Karlosa Alkarasa, ali su prednost dobili Cicipas i Rud koji su već učestvovali na ovom takmičenju - Grk 2019. i 2021. a Norvežanin je debitovao prošle sezone.

Stefanos Cicipas
foto: Profimedia

Sa druge strane, "Tim sveta" Džona Mekinroa zasad sačinjavaju Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, Amerikanci Tejlor Fric i Džek Sok i Argentinac Dijego Švarcman.

Jasno je da će svakako biti autsajderi, a Evropljani su slavili na sva četiri prethodna izdanja Lejver kupa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.