ENGLEZI NE ŽELE MEDVEDEVA NI NA LEJVER KUPU: Federer pred TEŠKOM odlukom, još 2 stranke se pitaju!
Brat moj... - Rodžer Federer i Danil Medvedev, Foto: Profimedia, Alessia Pierdomenico/POOL

ništa od "fantastične petorke"?

ENGLEZI NE ŽELE MEDVEDEVA NI NA LEJVER KUPU: Federer pred TEŠKOM odlukom, još 2 stranke se pitaju!

Svetksi broj jedan je prvi kandidat da se pridruži"Velikoj četvorci,", ali je to pod velikim znakom pitanja

Objavljeno:

Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković i Endi Mari su spremni da se udruže na ovogodišnjem Lejver kupu, gde "Velika četvorka" činiti "Tim Evropa" koji već mnogi nazivaju i „tim snova“.

Kapiten, odnosno trener, biće im slavni Bjern Borg, a turnir će se održati 23-25. septembra u O2 Areni u Londonu.

Ali ovaj tim može da bude još jači u odnosu na prežaljeni "Tim sveta" jer ukupno treba da ima šest članova (plus rezerva) a još je dosta jakih kandidata. Pre svih se tu izdvajaju svetski broj jedan Danil Medvedev, zatim Karlos Alkaras i Stefanos Cicipas.

Novak Đoković, Rodžer Federer, Lejver kup, Lejver kup 2018
foto: EPA/Kamil Krzaczynski

Nejasno je, međutim, da li će Medvedevu biti dozvoljeno da se takmiči na tom događaju. Igrao je na prošlogodišnjem Lejver kupu, ali nije mogao da učestvuje na Vimbldonu nakon što je Ol Inglend klub zabranio Rusima i Belorusima da se takmiče na prestižnom grend slem turniru.

S obzirom da se i Lejver kup igra u Londonu, postojaće sigurno jak pritisak da Medvedev ne dobije pozivnicu, ali o svemu odlučuje organizator.

A to su tri strane - brazilski biznismen i bivši Dejvis kup igrač Žoao Paolo Leman, Federerova menadžerska kompanija TEAM8 i Tenis Australija.

Džon Mekinro, Rodžer Federer
foto: EPA/Michael Dodge

Poslednji u nizu, vrhovno telo australijskog tenisa i organizator Australijan opena, krajem 2021. je dozvolio Novaku Đokoviću učešće na Ozi openu na osnovu izuzeća, ali su potom bili tihi kada je vlast isto uskratila.

Slično je sada sa američkom USTA-om i Ju Es openom, ali jasno je da u ovim situacijama organizatori nisu postavljali nikakva ograničenja i da su želeli najbolje igrače na svom turniru, što je prirodno, ali vlasti su imale drugačiji stav.

Danil Medvedev, Tenis, ATP Ženeva
foto: Profimedia

Sa Vimbldonom je pak druga priča, ali i ne radi se o koroni i vakcinama, već ratu u Ukrajini. Očekuje se da Englezi "sugerišu" da Medvedev kao nedeklarisani Rus ne bi trebalo da igra u njihovoj prestonici, ali sve je na organizatoru. Biće zanimljivo videti šta će Federer i partneri odlučiti...

Tim Sveta do sada čine Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, Amerikanac Tejlor Fric i Argentinac Dijego Švarcman, a kapiten će biti Džon Mekinro.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.