ISPAO I CICIPAS, OVO SE DESILO PRVI PUT OD 1999! Šansa za Đokovića, ali i Nadala!
Stefanos Cicipas, Foto: EPA/Andre Pichette

atp montreal

ISPAO I CICIPAS, OVO SE DESILO PRVI PUT OD 1999! Šansa za Đokovića, ali i Nadala!

Nadal sada ne cilja samo Ju Es open već i broj 1?

Objavljeno:

Masters u Montrealu doneo je velika iznenađenja već u ranoj fazi takmičenja, pa smo tako u jednom danu ostali bez prvog drugog i trećeg nosioca. Ispali su Danil Medvedev, Karlos Alkaras i Stefanos Cicipas.

Tako je prvi put od 1999. jedan Masters turnir već posle prvog kola ostao bez prva tri nosioca.

Alkaras je u duelu protiv Tomija Pola propustio meč loptu i onda ispao, dok je Medvedeva eliminisao Nik Kirjos, koji sada već deluje kao ozbiljan favorit i za Ju Es open.

Na kraju, u poslednjem meču, ispao je i Stefanos Cicipas, treći nosilac turnira, od kojeg je bolji bio Džek Drejper iz Velike Britanije, koji je slavio sa 7:5, 7:6.

Ovo ispadanje pogodovalo je i Novaku Đokoviću, koji će prestići Cicipasa na narednoj ATP listi, pošto je Grk izgubio 350 bodova i pašće za jedno mesto na listi.

Novak je dakle provizorno na petom mestu, ali bi na kraju ipak mogao da ostane šesti, ukoliko bi Kasper Rud nastavio sa dobrim partijama i otišao bar do polufinala u Montrealu.

Danil Medvedev je izgubio 990 bodova, pošto je prošle godine osvojio turnir, pa će mu prvo mesto biti ozbiljno ugroženo, pa bi mogli da ga napadnu i Nadal i Alkaras uskoro.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.