AMERIKANAC DRSKO ODGOVORIO ĐOKOVIĆU: Samo se ti drži svojih uverenja, ali OVDE imaš pravila!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

dosta mu 'plesa'

AMERIKANAC DRSKO ODGOVORIO ĐOKOVIĆU: Samo se ti drži svojih uverenja, ali OVDE imaš pravila!

Pravila koja su i dalje na snazi nalažu da nevakcinisani neamerički državljani ne mogu da uđu u SAD pa po njima Đoković će morati da propusti poslednji grend slem sezone - ako se ne vakciniše

Objavljeno:

Novak Đoković je bio iznenađen podrškom koju dobija širom sveta, pa i iz Sjedinjenih Američkih Država kako bi zaigrao na tamošnjem Ju Es openu koji počinje 29. avgusta.

Pravila koja su i dalje na snazi nalažu da nevakcinisani neamerički državljani ne mogu da uđu u SAD pa po njima Đoković će morati da propusti poslednji grend slem sezone - ako se ne vakciniše.

Naravno, on to ne planira, ali je poručio da trenira kao da će igrati u Njujorku, za slučaj da dođe do promene pravila ili dobije izuzeće.

1 / 5 Foto: Profimedia

Izrazio je i oduševljenje pokretom "LetNovakPlay" (Pustite Novaka da igra) kom su se pridružile mnoge poznate ličnosti u Americi, kao i političari. Oni to, doduše, verovatno koriste kao argument protiv trenutnog režima, ali Noletu u svakom slučaju svaka podrška prija.

Novak Đoković, Džozef Bajden
foto: EPA/Tolga Akmen, Profimedia

Međutim, ima i onih koji ovo vide jeftino "kadriranje" za kojim nema potrebe. Tako je američki novinar i kolumnista "Sports Ilustrejteda", Džon Verthajm, vrlo grubo odgovorio Đokoviću:

- Svi smo umorni od ovog plesa, ali ovakvo pasivno kadriranje ne može da prođe bez komentara. Zar on nema nekog savetnika koji će mu reći: 'POSTOJI način da putuješ, samo je potrebno da pratiš pravila, koliko god da ti se ne sviđaju i da im zameraš. Drži se svojih uverenja, samo napred. Ali ovde imaš pravila' - napisao je Verthajm na Tviteru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.