ĐOKOVIĆ NE ODUSTAJE! Prijavljen na PRESTIŽNI turnir, da li će mu dozvoliti da igra?
Novak Đoković, Foto: Starsport/Nikola Gligić

NEIZVESNOST I DALJE TRAJE

ĐOKOVIĆ NE ODUSTAJE! Prijavljen na PRESTIŽNI turnir, da li će mu dozvoliti da igra?

Novak Đoković se i dalje nada promeni pravila za ulazak u SAD

Objavljeno: 09:25h

Srpski teniser Novak Đoković se nalazi u nezavidnoj situaciji posle osvajanja Vimbldona i to zbog dobro poznate situacije oko vakcinacije.

Iako su pravila u SAD takva da Novak ne može da uđe u zemlju a da prethodno nije imunizovan, njegovo ime se našlo na listi prijavljenih za Masters u Sinsinatiju.

Turnir koji se igra u Mejsonu privukao je brojna velika imena svetskog tenisa, a Đoković je svakako prijavljen, u slučaju da se pravila o ulasku u zemlju za svaki slučaj promene.

Iako još nema indicija da će se tako nešto dogoditi, ostaje nada, jer je u međuvremenu pokrenuta i peticija da se bivšem broju jedan svetskog tenisa dozvoli da igra na poslednjem grend slemu sezone.

Tu peticiju je do sada potpisalo oko 12.000 osoba, a u obrazloženju iste, stoji:

- U ovoj fazi pandemije ne postoji apsolutno nijedan razlog da se Novaku Đokoviću ne dozvoli da igra na US Openu 2022. Vlada i USTA moraju da rade zajedno kako bi mu se omogućilo da igra. Neka se to dogodi, USTA.

Na listi onih koji su prijavljeni za Masters u Sinsinatiju osim Novaka Đokovića su i Danil Medvedev, Aleksandar Zverev, Rafael Nadal, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Karlos Alkaras, Andrej Rubljov, Feliks Ože-Alijasim i Janik Siner.

Od srpskih tenisera mesto u glavnom žrebu prema poziciji ima za sada Miomir Kecmanović, Filip Krajinović je trenutno drugi "ispod crte".

Masters u Sinsinatiju igra se od 13. do 21. avgusta.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.