RUSI BI DA SE ODREKNU DRŽAVLJANSTVA! Nailaze na VELIKI problem, a rešenje nije ni na vidiku!
Danil Medvedev i Andrej Rubljov, Foto: Profimedia

BLIZU TEŠKE ODLUKE!

RUSI BI DA SE ODREKNU DRŽAVLJANSTVA! Nailaze na VELIKI problem, a rešenje nije ni na vidiku!

Andrej Rubljov kaže da je razmatrao promenu pasoša i da to isto žele da učine i drugi

Objavljeno: 23:36h

Jedan od najboljih tenisera sveta, ruski igrač Andrej Rubljov kaže da je razmatrao promenu pasoša i da nije sam u toj zamisli.

Njegova sunarodnica, Moskovljanka Elena Ribakina je pod kazahstanskim pasošem osvojila Vimbldon, dok su Rusi i Belorusi bili proterani sa trećeg grend slema sezone.

Za sada nema nagoveštaja da bi zabrana mogla da se proširi na druge veće turnire, ali je pitanje rata u Ukrajini podelilo teniski svet. Rubljov je bio jedan od onih koji nisu mogli u London, a hteo je da ode tamo i igra dubl ili miks dubl zajedno s Ukrajincima, kako bi poslao poruku mira.

1 / 3 Foto: Starsport©

Takvu ideju nisu hteli da prihvate engleski organizatori, pa je ostalo pitanje - šta ako se i ostali povedu primerom Engleza?

- Govoreći o pristupu na Vimbldonu, bilo bi prihvatljivo promeniti pasoš. Ako želim da nastavim svoju karijeru, a mi smo proterani sa svih turnira, onda da, promena državljanstva bi verovatno bila jedna od opcija, jer bi u tom slučaju igranje bilo dozvoljeno - rekao je Rubljov.

Njegova koleginica Darija Kasatkina, koja je nedavno uzburkala teniski svet objavom da ima devojku ima slično mišljenje.

- Naša Teniska federacija je praktično nepostojeća za ITF. Svetsko prvenstvo nam je oduzeto, čak i Olimpijske igre vise u vazduhu. Promena pasoša? Za to ćemo videti - rekla je Kasatkina.

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.