VIMBLDON ZABRANIO RUSIMA DA UČESTVUJU, MOSKOVLJANKA GA OSVOJILA: Ribakina bolja od razočarane Žaber za prvu titulu
Elena Ribakina, Foto: EPA/Neil Hall

interesantna situacija

VIMBLDON ZABRANIO RUSIMA DA UČESTVUJU, MOSKOVLJANKA GA OSVOJILA: Ribakina bolja od razočarane Žaber za prvu titulu

Pehar će joj predati britanska princeza Kejt Midlton

Objavljeno: 17:21h

Kazahstanska teniserka ruskog porekla Elena Ribakina osvojila je titulu na Vimbldonu savladavši u finalu Ons Žaber iz Tunisa sa 2:1 nakon preokreta.

Ono što je zanimljivo je da je Ribakina rođena Moskovljanka, što je veoma interesantna činjenica budući da na trećem Grend slemu sezone ne mogu da nastupaju ruski teniseri i teniserke.

Ona je 2019. godine odlučila da nastupa za Kazahstan, što su učinili još neki teniseri i teniserke, jer je tamošnji savez ponudio ruskim igračima određene finansijske nadoknade.

Pehar će joj predati britanska princeza Kejt Midlton.

Elena Ribakina
foto: EPA/Neil Hall

Ribakina je do titule došla na sjajan način. Do finala je izgubila samo jedan set, a jedan set je izgubila i u finalu. Ipak, nakon tog seta je zaigrala fantastičan tenis.

Razlika između prvog i druga dva seta u igri kazahstanske teniserke je bila takva da nije bilo jasno da li gledamo istu igračicu.

Ribakina kao da je ubacila u brzinu više u drugom setu i osvojila ga sa 6:2 uz dva brejka. Na isti način je osvojila i treći set i tako osvojila najveću titulu u svojoj karijeri.

Ons Žaber
foto: EPA/Tolga Akmen

Koliko je njen uspeh veliki govori i podatak da je druga najslabije plasirana teniserka koja je osvojila Vimbldon u "Open eri", nakon Venus Vilijams koja je to učinila 2007. godine kao 31. teniserka sveta. Uz to, ona je prvi predstavnik Kazahstana koji je osvojio neki Grend slem.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.