ŠAMPIONKA US OPENA PRIČA KOLIKO JOJ JE POMOGLA KNJIGA ĐOKOVIĆA! Pogledajte koje stvari su joj promenile život
Bjanka Andresku o knjizi Novaka Đokovića, Foto: AP

svesna je psihičkog udela u sportu

ŠAMPIONKA US OPENA PRIČA KOLIKO JOJ JE POMOGLA KNJIGA ĐOKOVIĆA! Pogledajte koje stvari su joj promenile život

"Pročitala sam njegovu knjigu (Serviraj za pobedu) i ne jedem gluten zbog nje"

Objavljeno:

Mlada kanadska teniserka Bjanka Andresku (22) u dosadašnjoj karijeri imala je uspone i padove, povrede, ali i titule, za šta je potrebno, više od bilo čega, biti mentalno jak. Bjanka je u razgovoru sa kanadskim medijima pričala na temu pokretanja incijative za mentalno zdravlje.

Ona je izjavila da joj je na trnovitom putu uspona i padova svetlo i inspiracija bio Novak Đoković i knjiga koju je pisao.

Novak Đoković, Novak Đoković u Visokom
foto: Starsport/Nikola Gligić

- Mislim da bi bilo dobro da i u muškom tenisu postoji inicijativa za mentalno zdravlje. Znam da Novak Đoković mnogo govori o mentalnom zdravlju, slušala sam mnogo njegovih intervjua. Malo sam razgovarala s njim, ali ne o tome, više je to bilo "ćao-ćao" - bilo je kul, bila sam više kao navijačica tu - rekla je Andresku.

Šampionka US opena iz 2019. godine je nedavno bila primorana da ode na šestomesečnu pauzu, a problemi su joj se produbili kada joj je umrla baka.

KAKAV PREOKRET OLGE DANILOVIĆ: Vratila se iz mrtvih i na kraju prošla u četvrtfinale u Lozani!

- Pročitala sam njegovu knjigu (Serviraj za pobedu) i ne jedem gluten zbog nje. Hvala mu na tome, ali i ne toliko, pošto je gluten tako dobar i nedostaje mi mnogo - nasmejala se Andresku i dodala:

- Promenio mi se život nabolje otad. Nadam se da ću moći s njim više da razgovaram o mentalnom zdravlju, da vidimo kakve ideje imamo i on i ja, pa možda započnemo nešto.

BIVŠA ŠAMPIONKA ROLAN GAROSA OTKRILA RECEPT ZA USPEH: S*KS uoči meča je FANTASTIČAN!

Andresku ima 22 godine i trenutno je 51. na svetu, dok joj je najbolji renking četvrta pozicija iz oktobra 2019. godine.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.