NOVAK ĐOKOVIĆ: Svestan sam kakav je ulog! Mnogo je pritiska, očekivanja...
Novak Đoković, Foto: EPA/Andy Rain

oladite malo

NOVAK ĐOKOVIĆ: Svestan sam kakav je ulog! Mnogo je pritiska, očekivanja...

Ako trijumfuje u nedelju, u najvećoj trci, u broju mejdžora, došao bi do brojke 21 i nadomak rekorda Rafaela Nadala

Objavljeno:

Novak Đoković će u nedelju 10. jula po osmi put igrati u finalu Vimbldona.

U prethodnih sedam, šest puta je pobeđivao i sada juri sedmi pehar prestižnog grend slema čime bi stigao uzora Pita Samprasa i stigao na korak do rekordera Rodžera Federera (8).

Što je još važnije, u najvećoj trci, u broju mejdžora, došao bi do brojke 21. Rekorder je Rafael Nadal sa 22 grend slem trofeja.

1 / 5 Foto: Profimedia

Treći reket sveta odlično zna šta ga očekuje u duelu sa Australijancem Nikom Kirjosom, koji je na turnir stigao kao 40. teniser sveta.

U meču sa Norijem, Novak je bio pomalo nervozan na startu, a novinarima je objasnio i zašto je to tako.

Trka za nezvaničnu titulu najboljih sveh vremena još nije gotova, Novak je svestan da ima odličnu priliku da smanji zaostatak za Nadalom.

- Svestan sam kakav je ulog. Svaki meč, svaki grend slem koji igram u ovoj fazi karijere, mnogo je toga na talonu. Ne znam koliko ću još imati prilika da osvojim trofej, znam da me jedna čeka u nedelju. Naravno da svemu tome pristupam pozitivno, sa verom u sebe i željom da pobedim, u to nema sumnje - jasan je Novak.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Na pitanje kako uspeva da akumulira sav taj pritisak i postigne sve te rezultate, Novak kaže da je to kompleksna stvar.

- Kako držim tu ravnotežu? To je subjektivna stvar. Svaki igrač se razlikuje. Ne bih da pričam o svim tim detaljima i rutinama koje čine da se osećam dobro pripremljenim. Postoje stvari koje radim ispravno na mentalnom, emotivnom i fizičkom planu. Opet, to nije garancija da će na terenu sve biti kako treba, jer tu mnogo toga može da se dogodi. Mnogo je pritiska, očekivanja. Ponekad ste bolji od protivnika u nošenju sa time, ponekad ne - zaključio je Đoković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.