KO JE (NAJ)BOLJI NA VIMBLDONU - NOVAK ILI RODŽER? Đokovićev redovni kritičar ga uporedio sa Federerom!
Novak Đoković i Rodžer Federer, Foto: Profimedia

morao je

KO JE (NAJ)BOLJI NA VIMBLDONU - NOVAK ILI RODŽER? Đokovićev redovni kritičar ga uporedio sa Federerom!

Švajcarac ima rekordnih osam titula dok Srbin u nedelju može da dođe do sedme i stigne idola Pita Samprasa kog se Vilander i Mekinro nisu dotakli ovom prilikom

Objavljeno: 09:02h

Bivši višestruki grend slem šampion i već godinama komentator "Jurosporta", Mats Vilander, komentarisao je dugo odsustvo Rodžera Federera zbog povrede, a onda je u duhu Vimbldona uporedio performans Švajcarca i delo Novaka Đokovića na travnatoj podlozi.

Mats je počeo sa Novakom.

- Stvar je što Novak Đoković najbolje zna da se brani na travi i da nakon toga silovito uzvrati. Nije lako ići protiv inercije na toj podlozi - kazao je Vilander.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Zatim se osvrnuo na učinak i igru Federera na trećem grend slemu u sezoni.

- Federer je bio dominantan na Vimbldonu, ali na totalno drugačiji način od Novaka. Novakov tenis nije specijalizovan za travu, makar ne na papiru. Mnogi igrači se dobro kreću na šljaci i na betonu, ali Đoković je jedini koji može to da čini i na travi. Neverovatno je elastičan, to mu omogućava dobar balans - naveo je Vilander, a na to se nadovezao i njegov nekadašnji rival na terenu, a sada kolega sa mikrofonom, Džon Mekinro.

Džon Mekinro, Rodžer Federer
foto: EPA/Michael Dodge

- Rodžer je živa legenda, svi znamo to. Uvek sam idealizovao igru Roda Lejvera, a Federer je neka unapređena verzija. Karijera mu traje veoma dugo, imali smo prilike dosta puta da uživamo u njegovom tenisu. Ne možemo više ništa da očekujemo od njega, sada mora da radi ono što ga čini srećnim - zaključio je Mekinro koji je i ranije isticao da Federer treba da se penzioniše.

Švajcarac ima rekordnih osam titula dok Srbin u nedelju može da dođe do sedme i stigne idola Pita Samprasa kog se Vilander i Mekinro nisu dotakli ovom prilikom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.