FEDERER SE SETIO MEČA PROTIV NOVAKA: Nadam se da ću se vratiti još bar jednom! (FOTO)
Novak Đoković i Rodžer Federer, Foto: Profimedia

ISKRENO!

FEDERER SE SETIO MEČA PROTIV NOVAKA: Nadam se da ću se vratiti još bar jednom! (FOTO)

Švajcarski teniser je osam puta osvajao Vimbldon

Objavljeno: 16:26h

Legendarni Rodžer Federer pojavio se u Londonu.

Švajcarski teniser vratio se na terene Vimbldona posle godinu dana, kako bi učestvovao u ceremoniji obeležavanja 100. godišnjice Centralnog terena. - Imao sam sreće da odigram mnogo mečeva na ovom terenu. Pomalo mi je neobično što danas imam drugačiju ulogu. Sjajno je biti ovde sa svim ovim šampionima - rekao je Rodžer.

1 / 3 Foto: EPA/Andy Rain

Federer je osam puta osvajao Vimbldon. Poslednje finale igrao je 2019. godine, kada je izgubio od Novaka Đokovića, iako je imao meč lopte.

- Na ovom terenu sam doživeo najveće pobede i najteže poraze. Nadam se da ću se vratiti još bar jednom. Upravo u Londonu je Rodžer odigrao svoj poslednji meč - u četvrtfinalu prošle godine je izgubio od Huberta Hurkača, posle čega je morao da napravi pauzu zbog povrede kolena.

- Nedostajalo mi je sve ovo ovde. Kada sam odlazio prošle godine, znao sam da me čeka težak period. Mada nisam ni zamišljao da će oporavak trajati ovoliko dugo. Ali mimo tenisa, bila je ovo dobra godina, srećni smo kod kuće - zaključio je Federer. Švajcarac bi na teren trebalo da se vrati u septembru u Lejver kupu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.